Skuffa, Norge

Da er 2017 valget over og resultatet er skuffende: Fire nye år med en blå regjering. 
Jeg husker da valgresultatene tikket inn i 2013. Vi var i Spania, og valgkvelden ble det i overkant mange drinker på meg og samboeren. Da jeg sjekket resultatet dagen etter, god og bakfull, ble formen ti tusen ganger verre. Denne gangen var jeg ikke bakfull da resultatet var ferdig, men jeg satt sliten, trøtt, utmattet og med en dundrende hodepine i sofaen. Og den hodepinen ble ikke bedre. Jeg har den enda.

Selv stemte jeg grønt. Vi trenger noen på stortinget som snakker på vegne av dyrene og miljøet. Sånn sett gikk valget bra. MDG fikk inn en representant, og det samme med Rødt. SV fikk inn elleve. Jeg har også hatt et lite øye til Venstre, men siden de ønsket å gå i regjering med KrF og Høyre ble de uaktuelle for min del. Ap og Sp har aldri vært noe for meg og FrP kom selvfølgelig ikke på tale.

Og jeg var med i FpU en gang. Det er ganske flaut å innrømme, men da jeg var ung og bodde på landet, uten en utlending i sikte, var jeg helt sånn "utlendinger kan komme hit så lenge de følger norske verdier". Også ville jeg gjerne ha billigere alkohol, selv om jeg ikke var gammel nok til å kjøpe og drikke det selv. Men så flyttet jeg til storbyen (vel, nærmeste by) og reiste litt rundt i verden og fikk et helt annet syn på mennesker og kultur. Nå foretrekker jeg mangfold og frykter ikke på noen måte at norske verdier er i ferd med å forsvinne. At innvandring har sine utfordringer skal man ikke fornekte, men jeg syns lite om retorikken til innvandrings og ekskluderingsministeren vår. Det har jo også vært beklagelig at ingen i regjeringen har tatt til ordet når det har stormet som verst rundt Listhaug og hennes utsagn, og ikke minst den stadige offerrollen hun har inntatt hver bidige gang hun har mottatt kritikk i det offentlige.

Noe fornuftig har jo den blåblå-regjeringen fått utrettet, som å tillate proffboksing, åpne polet på valgdagen og nyttårsaften og fritt behandlingsvalg innen rus og psykiatri, men de har også gjort vondt verre ved å blant annet redusere politidistrikter, slå sammen kommuner, stramme inn familiegjenforening, stoppet posten på lørdager (sjukt irriterende når man venter på kult) og kuttet barnetillegg til uføre. Det blir interessant å se hva de finner på de neste fire årene.
Heldigvis har jeg muligheten til å bli positivt overrasket, jeg har jo tross alt ikke de største forhåpninger når det gjelder denne regjeringen.
Jeg mener, hvor ille kan det bli?

4 kommentarer

helge

14.09.2017 kl.14:15

Jeg ga min støtte til Jonas denne gangen men det gikk jo dritt. Men 4 nye år med en statsminister med bergensdialekt kan bli en utfordring. Uansett vil alle klage på noe. Men det skal bli artig og se hvordan det blir på løvebakken etterhvert. Ha en fin dag.

ill jill

14.09.2017 kl.18:15

helge: Heldigvis var det partiet som fikk mest stemmer, det var bare synd den blågrønne siden fikk flere totalt. Haha, ja, den dialekta kan bli litt mye... Var koselig at hun gadd å ta turen innom galleriet til samboeren da hun var i Drammen...!
Ha en fin dag du og!

Ivan Alec Drønnesund

15.09.2017 kl.17:59

Vel, jeg synes den blå-blå regjeringen har fått til mye bra, men med en mindretallsregjering som de er, så er det begrenset hva man kan få til. At byråkrati og at noen nye avgifter har kommet til er nok ikke "bare" regjeringens feil, men mye på grunn av hvordan Stortinget har vært de siste fire årene, (og blir de neste også). Jeg synes det er bra at du, som er "anti-Frp" blant annet lister opp positive tiltak, som f.eks. brukerrettigheter innen pleie og helse. Og ikke bare Segway og annet tull.

Jeg stemte Frp i år. I år også. Som jeg alltid har gjort. Ikke fordi jeg er så veldig imot innvandring eller for billig bensin, men fordi Frp passer meg best ideologisk. Men dette vet du.

Og det med posten må du nesten bare skylde mest på Ap for. Dette har vært noe de har snakket "opp" lenge.

ill jill

19.09.2017 kl.22:25

Ivan Alec Drønnesund: Ja, det finnes mange grunner til å stemme Frp og dine er innafor.
Hyggelig å høre fra deg her forresten :)

Skriv en ny kommentar

hits