Spotify Shuffle Questions – These Days

Fra spillelista THESE DAYS.

If someone says “is this ok” then you say:
Millencolin “No Cigar
For en flying start! Denne låta handler jo nettopp om det å bli stilt spørsmål som man ikke klarer å besvare riktig eller kult nok (“close but no cigar”). I can relate. Sannsynligheten for at jeg svarer tilfredstillende på spørsmål er forholdsvis liten. Det skyldes at jeg er skikkelig dårlig på kommunikasjon som antakelig kommer av det at jeg hater tørrprat, small talk og øyekontakt. Folk må vanligvis dra svarene ut av meg da jeg er forholdsvis ordknapp mot ukjente eller mennesker jeg ikke føler meg trygg på. Kommunikasjon skal jo også gå begge veier, men jeg sliter med å stille folk spørsmål og engasjere meg i dem og samtalen. Årsaken til det varierer veldig mellom det at jeg ikke tørr å bli personlig med de, eller det at jeg faktisk ikke bryr meg. Uavhengig av hva jeg føler så blir det uansett oppfattet som arroganse. Forståelig nok.
Hovedpersonen i låta klarer derimot å gi faen i kravet om å passe inn og foretrekker å være annerledes. Det hadde vært fint om den delen av låta også passet meg, men selv om jeg liker å være annerledes har jeg også en sterk trang for å bli akseptert. Det er en balanse jeg aldri helt har klart å få til, og med årene har det ført til at jeg oftere trekker meg unna folk fordi jeg har vanskeligheter med å føle meg “hjemme” noe sted. 

What would best describe your personality?
Ed Sheeran feat. Rudimental “Bloodstream

Denne låta handler om Sheeran og den første (og eneste gangen….?) han prøvde MDMA. Jeg kan fint bruke mange av de samme beskrivelsene om meg og alkohol. På gamlejobben ble det faktisk fremmet ett forslag om å la meg drikke i arbeidstiden siden jeg var så mye hyggeligere med promille. Jeg blir, som folk flest, veldig utadvendt og uredd. Av den grunn har jeg begynt å redusere utelivet og festing fordi det gir mange et feil inntrykk av hvem jeg er. De fleste blir driiiiiiiitskuffa når de møter meg edru.

What do you look in a guy?
Deftones “7 Words

Åkei. Ifølge Chino Moreno er “7 Words” antakelig den mest sinna låta han noen gang har skrevet (han var på det tidspunktet 16 år), og sinne er IKKE noe jeg ser etter i en fyr. Faktisk det stikk motsatte. Heldigvis har jeg en kjæreste som er regne tålmodigheten selv. Vi har vært sammen i 12 år og jeg har sett ham sinna sånn cirka syv ganger (alle gangene takket være meg, selvfølgelig). Det tilsvarer omtrent hvor mange ganger han ser meg eksplodere om dagen.
Men vi kan jo se litt bort i fra selve teksten her og konsentrere oss om bandet og hovedpersonen, Chino (som egentlig heter Camillo). Hvorfor han har kalt seg Chino vet jeg ikke, men han er i alle fall stor fan av å bruke chinos. Det kunne jeg godt sett litt mer av hos typen min, men på en annen side…. Da hadde vi kanskje matchet litt for mye:

How do you feel today?
NOFX “Falling In Love

Dette er et av de beste sporene fra deres syvende album “So Long & Thanks For All The Shoes” (åttende om man inkluderer “Maximum RocknRoll“), men også en av sørgeligste sangene deres. Vokalisten Fat Mike skrev denne etter at en god venn og hans kone døde i et flykrasj. 
Denne låta passer både for i dag, for forrige uke, uka før der igjen og garantert neste uke. Jeg tenker mye på døden for tiden, og da spesielt etter begravelsen til en barndomskamerat som valgte å forlate dette livet selv. 

What is your lives purpose?
NOFX “It’s My Job To Keep Punk Rock Elite

Nok et fantastisk spor fra “So Long & Thanks For All The Shoes” og er NOFX sin måte å gi finger’n til de store plateselskapene. Man kan vel si at det å gi finger’n på mange måter er meningen med livet mitt. Jeg prøver jo veldig hardt å akseptere at jeg er annerledes, omfavne det og tørre å stå for mine egne underlige meninger. Jeg må bli flinkere til å gi finger’n isteden for å bli sinna og vanskelig når jeg føler meg misforstått eller utenfor. Bli flinkere til å følge min egen agenda uten å bli flau over at det ikke passer inn hos andre mennesker. 
Jeg har et ørlite håp om at denne nye begynnelsen, denne nye bloggen, vil være behjelpelig med det. Den forrige turte jeg knapt å vise til noen (og hvis jeg gjorde det så hørte jeg sjeldent fra de igjen….). Det var så mye grums, så mange innlegg skrevet i affekt at jeg blir helt kvalm av å tenke på det. Greit at man skal vise verden hvem man er og bla bla bla bla bla, men det går da vitterlig an å trekke pusten og tenke seg om to ganger før man poster noe. Det vil jo hjelpe betraktelig på denne bloggens kvalitet. Håper jeg. 

What is your life motto?
The Rapture “Echoes

Dette er introlåta til den engelske TV-serien “Misfits” (anbefales på det sterkeste!!) og jeg er usikker på hva meningen med den er, men de synger nå litt om dette å konversere (…). 
Man kan jo si at “Echoes” alene passer som et livsmotto. Jeg hater (emphasized) repeterende lyder og folk som gjentar seg selv til det kjedsommelige. Dette til tross for at jeg stor sett går på repeat sjæl.

What do your friends think of you?
Duologe “Get Out While You Can

Ok. Nå syns jeg denne utfordringen begynner å bli litt slem, men med tanke på de lystige kommentarene mine ovenfor angående noe så simpelt som kommunikasjon, så er det kanskje ikke så rart at folk tenker at man må komme seg så langt unna som overhode mulig.  

What is 2+2
The Temper Trap “Sweet Disposition

En låt som handler om det å være barn kontra voksen. 2+2 = Life (42).

What do you think of your best friend?
Beyoncé “Halo

Aaaw. Denne låta handler om det å finne den store kjærligheten, og kjæresten er jo på mange måter min beste venn, så her går sang og utfordring som hånd i hanske. 
Og det er heller ikke kødd når jeg sier at typen er så gjennomført snill at han faktisk har en glorie. 

What do you think of the person you like?
NOFX “Bob

Vel, nå er det jo ikke slik at jeg har noen i kikkerten siden jeg allerede har en kjæreste. Han kan delvis plasseres i samme kategori som Bob, om man konsentrerer seg om den ekte Bob (les NOFX sin biografi “The Hepatitis Bathtub and Other Stories“. Men den likheten er bare en brøkdel da…). Men har jo ei venninne som jeg liker veldig godt da (bare som venn, selvfølgelig), og hun minner meg litt om Bob. Eller rettere sagt: Skrumpleveren hans.

What is your life’s story
Phosphorescent “Song for Zula

Vel, denne låta handler om de negative sidene av kjærligheten. Hvordan den kan endre noen til det ugjenkjennelige, hvordan den kan føles kvelende og hvordan den kan skremme noen fra å åpne seg igjen om man blir såret. Jeg har egentlig aldri blitt ordentlig såret av noen i kjærlighetslivet, men til gjengjeld så har jeg såret ganske mange andre. Meg selv inkludert. De verste smertene i kjærligheten har jeg påført meg selv. Så ja, the story of my life.

What do you want to be when you grow up?
Cold War Kids “Drive Desperate

Vel, jeg vet ikke nøyaktig hva denne låta betyr, men de synger nå mye om at de ikke er alene med å kjøre rundt ute på veien, og det er nok noe jeg burde huske på når jeg selv er ute å kjører. Jeg lider nemlig av en sterk form for road rage, en lidelse jeg håper på å vokse av meg.
Sa den 32 år gamle dama.

What do you think when you see the person you like?
Patrick Wolf “Time Of My Life

Åh, herregud. Av alle låter så kom denne, ei låt som handler om lykken av å komme seg UT av et forhold. Men jeg trodde lenge at Wolf sang “happy without you home” i refrenget (det viser seg at det ikke er noen “home” der…), og det har ofte fått meg til å tenke på kjæresten. Det forrige bostedet vårt som var som en klaustrofobisk skoeske hvor det var veldig vanskelig å utfolde seg. Det var ikke plass til å spre ut papirer, skrivesaker eller andre kreative prosjekter hvis vi begge var hjemme (eller hvis jeg forventet kjæresten hjem om kort tid). Det var veldig hemmende og førte til at jeg foretrakk at han ikke var noe særlig hjemme de siste årene vi bodde der. Nå som vi har fått oss noe større har vi begge fått oss hvert vårt kontor (kjæresten har også fått seg en furtebu. Strengt tatt er det jeg som furter mest i forholdet vårt, så jeg antar at han kommer til å gå inn dit slik at jeg kan furte i fred inne i huset), så hvis den klaustrofobiske følelsen dukker opp igjen så kan man i det minste trekke seg tilbake. 

What will they play at your funeral?
Homicidal Ecstasy “Blood Red Throne

Tja… Kan jeg bytte sang? Jeg føler ikke helt at denne sangen er representativ nok for meg til at den burde spilles av i begravelsen min Jeg har heller ikke noe peiling på hva den egentlig handler om, fordi jeg skjønner egentlig ikke hva vokalisten skriker. Og da jeg prøvde å finne teksten på nettet så viser det seg at ingen andre skjønner det heller.

What is your hobby/interest?
NOFX “Dinosaurs Will Die

I 2000 slapp NOFX albumet “Pump Up the Valuum” og denne låta handler (igjen) om plateselskapene og musikkindustrien (som i dette tilfellet omtales som dinosaurene). Bakgrunnen for låta er den økende fildelingen og det synkende CD-salget som bandet forutså at ville bli de store plateselskapenes fall. 16 år etter så ser man at spådommen deres var korrekt. De store plateselskapene sliter, mens de små og uavhengige klarer seg overraskende bra. 
Om man skal trekke noen sammenligninger mellom låta og mine egne interesser, så må det ganske enkelt være musikken.
Men jeg kan godt trekke en sammenligning mot selve plata og jeg. Valium er fine greier. 

What is your biggest fear?
Katy B “Katy on a Mission

Har ikke helt funnet ut meningen med denne låta, men det virker som Katy er ute på byen hvor hun flørter, drikker og danser. Jeg vil ikke si at offentlig dansing er min største frykt, men den ligger helt klart høyt oppe på lista over ting jeg er redd for (og den lista er lang!). Jeg gjør det ALDRI edru. Og når jeg har gjort det i fylla så får jeg en hælvetes mye angst dagen derpå. 

What is your biggest secret?
Thomas Jack “Rivers

Innerst inne er jeg en optimist.

What do you think of your friends?
NOFX “She’s Gone

I følge denne låta så er alle vennene mine døde junkies. Det er (heldigvis) et godt stykke i fra sannheten. De siste årene har jeg vært i alt for mange begravelser knyttet til rus, men dette har stort sett vært barndomskamerater og folk jeg har hatt litt ute i periferien. Ikke de aller nærmeste. Men det å miste noen… “Now, she’s gone, and it’s not gonna be alright, not for me”.
Det er aldri alright.


Jada. Det er lys i enden av tunnelen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg