Julestria

Det er 17. desember. Julaften er nær. 7 dager igjen. Og jeg har over halvparten av julegavene igjen.
Dessverre så ligger det ikke særlig bra an på cashfronten for tiden, av ulike årsaker, noe som betyr at resten av slekta og halve vennegjengen enten må få noe hjemmelaget møl eller bli re-gifted.
Det ligger foreløpig an til til sistnevnte.

Siden 1. september har huset vårt (!!) vårt stått på hodet. Denne høsten har vi brukt alt av tid, penger og energi på oppussing, og vi ligger an til å nå målet vårt i løpet av neste uke. Da vil jeg kun ha noen dager på å lage julegaver og i fjor brukte jeg over tre måneder og var fortsatt ikke fornøyd med resultatene, så for å spare meg selv fra mye frustrasjon, sinne, stress og angst denne jula så er det nok best å finne på noe annet lurt.

Re-gifting funker, men det ligger jo i grenseland for hva om er moralsk og etisk riktig å gjøre i julen (og forøvrig resten av året). Dessuten har jeg dårlig hukommelse og er livredd for at noen får tilbake det de har gitt meg. Jeg har sånn cirka 10 000 ulike kjøkkenredskaper- og maskiner som jeg aldri har brukt, enten fordi de er ubrukelige eller fordi jeg ikke har bruk for dem. Og de menneskene jeg tenker at kan ha bruk for disse er nok mest sannsynlig de samme menneskene som jeg har fått det av.
Så re-gifting er nok heller ingen god ide… 

Men det finnes heldigvis andre alternativer. Som å se helt vekk i fra det materialistiske maset og gi opplevelser og andre hyggelige gester! Bortsett fra det at slikt betyr tomme ord når det kommer fra meg.
Jeg har fortsatt til gode å rydde i kjelleren til bestefar, ta med mamma på kino og ei venninne på middag. Nei, jeg må nok finne på noe enda lurere.


Da jeg fant denne femtilappen i busken ute i gårdsplassen så trodde jeg at vi
endelig hadde fått oss pengetre. Dessverre har det ikke vokst ut noen flere femtilapper…
(Ei tusenlapper… Skuffa.)

 

2 kommentarer
  1. Det er mye stress rundt jula, nytt hus krever mye tid og penger. Ikke så lett ovrgang det der men det går seg til etterhvert. Det er mange i samme bås. Gavene er i boks her, har kun 4 jeg kjøper til, slekta(dva kusiner og fettrer mm…) har jeg aldri kjøpt til. Planlegg jula i god tid på alle fronter. Men det med nytt hus kan skape mange skjær i sjøen men alt er utfordrigner.

  2. Helge: Holder med å gi til de nærmeste og noen venner, slekt pleier jeg ikke å gi noe til selv, men nå ser jeg de sjelden og.
   Regner med vi får planlagt litt bedre til neste år. Forhåpentlig.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg