Julestria har senket seg

Like før jul gikk jeg, av ulike grunner, på en smell når det gjaldt julegaver… Jeg hadde ikke råd til å avse en eneste liten ting til de nærmeste. Men jeg fant heldigvis en lur og svært så voksen løsning på problemene mine: Jeg brukte kredittkort.
Alternativet var å smiske med pappa.

Det å handle gaver på kreditt var neppe den beste løsningen, men det hadde sine positive sider også. Det fine med å handle på kreditt var at jeg holdt gavenivået på et minimum. Vanligvis pleier jeg å gi folk sånn cirka ti morsomme, men ubrukelige, gaver siden gaveplanlegging ikke er min sterkeste side. Julegaveshoppingen foregår stort sett ved at jeg raser rundt på to-tre ulike kjøpesenter og plukker med meg alt som kan være tilnærmet brukelig for de som står på gavelista. 

Årets gaveliste ble derimot utformet på en litt annerledes måte. Isteden for å bare skrive ned hvem som skulle få gaver tenkte jeg også nøye gjennom hva de skulle få. Jeg har jo egentlig prøvd på dette tidligere år også, men når det har vært rom for å sprenge budsjettet så har jeg sprengt budsjettet. Jeg er generelt veldig dårlig på (å overholde) budsjett.
Det gikk ikke helt knirkfritt nå heller, men selv om jeg ikke visste hva jeg skulle gi så hadde jeg i det minste regnet ut hvor mye det skulle koste. Sånn cirka. Det er mulig det dukker opp en overraskelse eller to når regninga kommer…

Julegaveshoppingen gikk nemlig ikke helt som planlagt. Jeg hadde en plan. Og den planen inkluderte ikke at jeg skulle ligge å vrenge både sjela og magesekken ned i ei bøtte ukene før jul. Jeg begynte så smått med gavene i begynnelsen av desember, men resten av de var ikke ferdig innkjøpt før lille julaften… I ren desperasjon kan jeg ha gått noe overboards på enkelte av dem for å skjule min egen utilstrekkelighet over denne høytiden. En ting var at jeg hang etter med julegavene, men jeg hadde verken pyntet til jul eller skaffet tre. Drømmen om en gledelig jul i det nye huset ble bokstavelig talt spydd vekk av undertegnede.


Potteplanta måtte steppe inn som juletre i år…

Heldigvis skulle ikke selve julaften feires hjemme hos oss. Vi hadde en våt drøm om dette da vi flyttet inn i september, men ettersom oppussingen ble mer omfattende og tidkrevende enn planlagt så la vi ideen fra oss (men vi kunne sikkert ha presset inn et slags juleselskap om ikke kjøkkenleverandøren vår hadde rotet til leveringen av både koketopp og ventilator…). Isteden fikk vi i forkant av jula karret til oss litt julestemning i selskapene til svigermor, og på selve julaften ble vi vartet opp på hver vår kant av våre respektive familier.

I en alder av 32 år så har jeg aldri laget noe julemat, og da jeg under årets julemiddag ymtet frempå at vi kunne feire den neste julaften hjemme hos meg og kjæresten ble det en pinlig taushet rundt bordet tett etterfulgt av at pappa holdt på kveles av en ribbebit. En ting er at alle rundt bordet kjenner til (de manglende) kokkekunnskapene mine, men det som antakelig skremte de mest var “hvordan kan en som ikke spiser kjøtt lage god ribbe?!?”. Jeg måtte forsikre de om at ved en eventuell julefeiring hjemme hos meg så skulle jeg la kjæresten få ansvaret for kjøttet, men de var fortsatt skeptiske.
Vel, jeg har ett år på å overbevise dem.

Det største skåret i gleden har fraværet til bestefar som måtte bli på aldershjemmet grunnet dårlig helse, men vi klarte nok en gang å samle skilte foreldre under samme tak uten krangling og drama. De eneste som har røket i tottene på hverandre denne jula har vært bikkja og katta.
Bikkja har som vanlig vært sjalu på katta, mest fordi hun får være i sofaen, mens katta på sin side har vært litt for rusa på catnip, og dermed ertet bikkja langt mer enn normalt. Når rusen gikk over ble hun manne- og bikkjevond og klappet til bikkja og kloret opp halve hånda mi.
Etterpå lå hun i sofaen og skulte stygt på meg. Det var ganske skremmende.

Men ellers har julefeiringa gått strålende.

God jul!

4 kommentarer
  1. Så er 2 juledag her, bror min har bursdag idag og skal i famparty siden idag. Så er freden over og visa må luftes litt i romjula. Kredittkort har jeg ikke lengere, hadde 2 stk men kasta/sletta de gangske snart. Av gaver fikk jeg klær + ei fin pute. I morgen blir det ei økt på kiwi igjen, mere frukt må til samt litt ymse.
   Ha en fin dag.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg