Kjære alle vaksinemotstandere

Jeg vurderer å slutte å fikse bremsene på bilen min. Bremser fremkaller støv som ikke er bra for helsen, og inneholder bremsevæske som er gift. De er også tunge og det øker bruken av drivstoff. Dessuten, så angår det ingen andre enn meg om det er bremser på MIN bil! 

Hvis dere har så stor tro på bremser, så kan dere bare bruke dem. Men nesten alle autistiske individer har vært i bil med bremser. Tilfeldig? Ikke en sjanse! 
De fleste trafikkulykker har noe med bremser å gjøre og det er fortsatt ulykker, selv om bremser blir presset på folk!
Så er det faktisk ikke nok å kjøpe bremser engang! Niks, man trenger nye klosser og kalipere, stempler, slanger, pumper, tromler og væske flere ganger på en bil. 

Dette er kun en konspirasjon fra de store produsentene av reservedeler. De som håver inn penger ved å selge oss bremsedeler. Som attpåtil innimellom er defekte og ikke fungerer som de skal. 
Så våger kontrollørene og bilmekanikerne (som alle er kjøpt og betalt av store bildeleprodusenter) å si at jeg må ha bremser, og at uten bremser påvirker jeg andre folk rundt meg!

JEG velger for meg og min familie, og vi bruker andre metoder for å senke farten!


Takk til venninna mi som postet denne på facebook. Og “takk” til noen av hennes bekjente som postet at de var uenig i dette slik at jeg fikk brukt litt av den overflødige tiden min til å krangle med de i kommentarfeltet hennes. I skrivende stund er jeg veldig satt ut over hva mine motdebattanter har klart å lire ut av seg. Uten å komme med et eneste dugelig argument bortsett fra at man burde tenke sjæl, tenke utenfor boksen og bruke internett til å finne korrekt informasjon… Jeg blir faktisk litt redd.

Det er nødvendig at 80-95% av befolkningen er vaksinert (litt avhengig av sykdom og smittefare) for at et land eller samfunn skal være beskyttet. De vanligste vaksinene vi får er blant annet mot sykdommer som kopper (dødelighet på mellom 20% og 60%), polio (kan gi lammelser, fare for dødelighet) og meslinger (kan gi alvorlige komplikasjoner som lungebetennelse, bronkitt, mellomørebetennelse, hjernehinnebetennelse, varige skader og død). Alle disse sykdommene smitter ved kontakt og kan derfor lett føre til store utbrudd. Takket være vaksiner slipper vi denne problematikken, men enkelte vaksinemotstandere ønsker det motsatt. Fordi vaksiner kan føre til andre sykdommer, dårlig helse og autisme.

Sistnevnte har blitt tilbakevist utallige ganger, vaksiner fører ikke til autisme. Årsaken til hvorfor dette er en gjenganger kan være at barn er ferdig vaksinert i 2 års alderen, som er omtrent samme alder hvor autisme påvises. Og så hjelper det heller ikke at den falske, og tilbakeviste, studien til den tidligere legen Andrew Wakefield fra 1998 dukker opp gang på gang som en sannhet.
Hvorvidt vaksiner er skyld i andre sykdommer er heller ikke bevist, bortsett fra at man vet at en liten andel av vaksinerte kan oppleve bivirkninger i etterkant. Dette anses da som en nødvendig onde for å holde de mest alvorlige sykdommene unna majoriteten av befolkningen. En til to syke av bivirkninger, eller tusenvis skadet av smittsomme sykdommer? Hmm… Vanskelig den der altså!

Ikke for vaksinemotstandere da. De følger gjerne den “hva om” og “tenk om” uten å ha noen bevis som egentlig backer oppunder dette. Mangel på argumentasjon ser i alle fall ut til å være standard når man diskuterer med “sånne folk”. Jeg opplevde det nå, og har opplevd nøyaktige det samme tidligere: At de henviser til internett. At jeg burde lese meg opp selv for alt ligger tilgjengelig der ute. Ja, også må jeg ha et åpent sinn da.

Noe jeg forøvrig har. Jeg kan tro på både det ene og det andre jeg, det er for eksempel mye som kan klassifiseres som overnaturlig her i verden, og jeg tror gjerne på det, men troen min er irrelevant før det foreligger noen fakta på bordet. Man kan ikke basere seg på noe man tror. Og når det finnes utallige forskningsrapporter som viser hvorfor vi trenger vaksiner, så burde vaksinemotstandere i det minste komme med spesifikke argumenter mot disse. Ikke svada som at dette kan jeg finne ut av selv og at jeg må tenke utenfor boksen. Dessuten, måten man søker og leter etter informasjon på internett er veldig ulikt fra person til person, det hadde vært mye enklere for meg å hatt et åpent sinn og prøvd å forstå synspunktene deres om de ga meg en link eller to å gå ut i fra.

Og for ikke å snakke om legemiddelindustrien, de lurer oss til å tro at vi trenger vaksiner…
Alle leger og forskere verden over er nemlig en del av denne store, stygge konspirasjonen. Folk som jobber med eller utdanner seg innenfor mikrobiologi opererer altså under de samme falske forutsetningene, legene som benytter seg av vaksinene like så. Også Folkehelseinstituttet, WHO og andre organer som fronter vaksinering. At WHO har estimert at meslingvaksinen stopper omtrent 80 millioner utbrudd hvert år går vaksinemotstanderne hus forbi. 

Nevnte Wakefield hylles faktisk av noen som en helt, selv om han mistet lisensen sin til å praktisere som lege i 2010, nettopp fordi de mener at han mistet lisensen sin fordi han avdekket en konspirasjon. Det er skummelt hvordan folk vrir ting til å passe inn i deres eget verdensbilde uansett hva. Selv klarte jeg å vikle meg inn på en nettside hvor skribenten helt klart har mikset og trikset med det som finnes av informasjon om vaksiner, og artikkelen går under det misvisende navnet “sannheten om vaksiner“. Der var det mye å ta tak i, men jeg fant det mest humoristisk at skribenten blant annet latterliggjør Edward Jenner (han som laget den første koppervaksinen) fordi han visstnok skal ha kjøpt doktortittelen sin for 15 pund en gang på slutten av 1700-tallet, og derfor ikke hadde peiling på hva han drev med, mens forfatteren selv er utdannet siviløkonom og visstnok driver Institutt for Helseforskning? Der var det mye som skurret. Det er jo nesten som om noen skulle tatt denne teksten her som et seriøst bidrag til vaksinedebatten.

Altså, det er jo skrevet i all seriøsitet, men det er fortsatt en mening. Det er langt bedre å ta en titt på noen av linkene i dette innlegget for hardbarket fakta fra kilder som faktisk har peiling. Og ikke minst snakke med leger, forskere, oppsøke seriøse og nøytrale nettsider om man virkelig tviler på vaksiner eller er skremt over potensielle bivirkninger og langtidsskader. 
Man har all rett til å stille spørsmål når det gjelder ting man skal putte inn i kroppen sin, vi lever heldigvis i et samfunn og i en verden hvor vi har mulighet til dette.

Vær kritisk, ha et åpent sinn og klikk gjerne en ekstra gang for å dobbeltsjekke alle argumenter, påstander og kilder du kommer over. Takk!

Men det er i grunn ikke så viktig egentlig. Verden går uansett til hælvete når zombieviruset bryter ut!


EDIT 12.03.18: Dette innlegget har plutselig fått en haug av lesere… 550 i skrivende stund!
Noen som vet hvorfor?

6 kommentarer
  1. Du skriver godt 😀 Håper du har hatt en fin dag og får en flott helg! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og like den på facebook 🙂

  2. Nerdinnen: De vaksinemotstanderne jeg diskuterte med mente at det var andre måter og midler de kunne putte i seg for å ikke bli syke (ikke at de spesifiserte hva det var), sikkert noen som skal tjene på det også! Men det er selvfølgelig bare legemiddelindustrien som er kyniske….

   Hehe, snakket om dette med ei venninne i går og hun sa akkurat det samme! Kan ikke huske den episoden selv, men har jo noen huller her og der i de ulike sesongene.

  3. Man kan vaksinere seg mot alt, noen vil alltid overreagere. Jeg stoler mest på legen min samt erfaringer med min egen kropp.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg