Fuglene

Selv om vi bor forholdvis nærmere byen er det et yrende dyreliv rundt oss. Kattene i nabolaget elsker å henge her (og slåss i hagen), det bor et ekorn i treet utenfor og vi har fått tre skjærer som kjæledyr. De er ikke akkurat kjælne, ei vennlige, så det er litt i overkant å kalle de kjæledyr.
De pleier for det meste å løpe rundt ute i gården her og skrike mens de krangler med hverandre om mat eller erter på seg kattene. Merk deg forøvrig: Løper. De eneste gangene de bruker vingene sine er når de flyr opp og ned fra strømledningene som henger tungt over hagen vår, men bortsett fra det så sprader de frem og tilbake her som om de eier stedet. Står verandadøren oppe så står de i døråpningen og skriker inn i stua. Uansett hvor de går rundt i hagen så skriker de samtidig. Det går greit på dagtid, men når skumringen kommer kan det høres litt creepy ut.

Siden det fortsatt kommer en del nysnø og samboeren tilbringer lange dager i atelieret sitt så er det minimalt med fotavtrykk ute i gårdsplassen (i helgene. I hverdagene er det gjerne en del fotavtrykk fra barn siden de bruker hagen vår som snarvei. Tok en stund før jeg skjønte at det var barn, trodde først det var magiske dverger. Ble egentlig litt skuffa.). Da blir det veldig lett å se om det har vært noen katter på besøk, eller fugler, noe som har blitt ganske vanlig å se siden de aldri ser ut til bruke vingene sine lenger.


Dette er jo ikke sååå unormalt tenker du.


Fugleparty!


Fugleparty med menneske?


Fuglemassakre!

Det er ikke godt å si hva de fuglene har drevet med ute i gårdsplassen. Det er asfalt under snøen, så de kan ikke ha vært på jakt etter mat. Dette er også fra lørdag morgen, så det kan være at de hadde nachspiel der ute. 

For å dokumentere fuglenes manglende bruk av vinger, brukte jeg hele søndag formiddag til å leke naturfotograf, fra stuevinduet vel og merke (det er kaldt ute!), men det dukket ikke opp en fordømt fugl til å backe opp denne “teorien” min. De henger jo alltid utenfor her. I dag var det derimot helt dødt.


Niks. Nada.
Og ja, vi har en creepy liten statue ute i hagen. 
Skvetter hver gang jeg kikker ut av vinduet.

Jeg lå å speidet etter de i alle stuevinduene, før en liten stemme bakerst i hodet mitt sa at jeg burde sjekke forsiden. Det var jo tross alt der de hadde hatt nachspiel forrige gang.
Da jeg åpnet opp utgangsdøren ble jeg, til min store overraskelse, møtt av flaksende vinger og skriking. For første gang på uker så jeg faktisk skjærene fly av sted. 

Og det var lett å se hvorfor skjærene hadde vært fraværende fra hagen, de hadde kost seg med søpla som sto ved utgangsdøra. Jeg fikk heldigvis stoppet det før gårdsplassen ble gjort om til en søppelplass, og måtte ta den lange turen opp til hovedveien med det våtorganiske avfallet. På vei ned igjen stusset jeg over små fotavtrykk i snøen, kanskje det fantes magiske dverger her allikevel?

Viste seg at det var mine egne. Så, da var det altså ingen magiske dverger her og ingen vandrende fugler. 
Dette var en veldig kjedelig dag.
 

1 kommentar
  1. Fugler og andre dyr er en fin g i hverdagen. Det er trekkfugler, dompap, meiser av alle slag, kråker og svaner + måker som setter sitt preg på torget. Fine farger har de. De er fantastiske skapninger.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg