Ugangprosjektet 2016

På onsdag fikk graffitiartistene nok en gang innpass til Drammen Museum da det ble arrangert kulturkveld med fremvisning av filmen fra Ugangprosjektet og foredrag fra “Style is King: Fra tekst til ikon, en graffitihistorie” av kunstner Anders Eiebakke. I tillegg hadde kunstner Eric Ness Christiansen fire lerreter utstilt i cafeen som en preview til hans kommende soloutstilling som åpner i hans eget galleri nå i april. 

Bildene til Ness Christiansen er i denne kolleksjonen en blanding av hans kjente taggerstil og bilder av ikoniske kvinner (som gjorde det ekstra passende med en preview 8. mars). Kvinnen på maleriet over er Peggy Moffitt. Hun går igjen i flere av maleriene hans da han ble fascinert av bildene hun og fotograf William Claxton gjorde med klesdesigner Rudi Gernreich og hans (u)populære monokini på 60-tallet.

Av bildene til Ness Christiansen likte jeg best portrettet hans av den første internasjonale supermodellen Twiggy:


Ikke kjøp dette! Da ender det opp på veggen min isteden…

Fremvisningen av filmen fra Ugangprosjektet 2016 var også en suksess. I 2015 la prosjektet mest vekt på kunst, mens det i 2016 gikk tilbake til røttene sine og fokuserte hovedsakelig på graffiti. Videoen er redigert av australske Gabrielle Dadgostar, og i tillegg til utallige lokale norske graffitiartister fikk også Drammen besøk av TelmoMiel (igjen), Felipe PantonePichiAvo, Lotte Smith og Alex Maksiov

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg