COVER 1 – Nirvana “Love Buzz”

1NIRVANA “LOVE BUZZ” 

Noen få ord:
Når det kommer til Nirvana så var jeg en såkalt late bloomer (og litt sånn “In Bloom“), mye fordi jeg hater å følge trender og Nirvana var alltid et sånt band man bare måtte like. Så jeg valgte selvfølgelig det motsatte. Det var faktisk en periode hvor jeg trodde at musikken deres antakelig bare ble betegnet som bra siden vokalisten var død. 

Heldigvis klarte en god venninne å få meg over på rett spor. Hun og Dave Grohl, vel og merke.
For populariteten til Foo Fighters var en trend jeg kastet meg på, og som fikk meg til å innse at musikktrender kanskje ikke var så fryktelig teite allikevel. Selv om jeg prøvde hardt å holde på min gamle særhet ved å kun høre på det første albumet deres “The Colour and the Shape” selv om go’låtene fra “One By One” var i vinden (og en sterk bidragsyter til å sette i gang rockefoten min).

Men det tok noen år før jeg virkelig “satte meg inn” i Nirvana. Om jeg hørte på noen av låtene så gikk det som regel i de mest populære fra deres andre utgivelse, “Nevermind“, albumet som virkelig var med på å sette grunge på musikk-kartet. Deres første album, “Bleach“, skulle derimot vise seg å bli en sånn bortgjemt liten perle som jeg skulle oppdage mange, mange år senere. Rettere sagt: I 2016. 

Av alle låtene på “Bleach” falt jeg hardest for “Love Buzz“, debutsingelen deres. Den kom i 1988 og var en cover av det nederlandske psykedeliske rockbandet Shocking Blue’s låt ved samme navn. Låta har en enkel to-akkords grunnlag overstyrt av grumsete gitarspill og en vokal som ikke minner noe særlig om den Kurt Cobain ble kjent for. Selv måte jeg dobbeltsjekke at jeg fortsatt lyttet på Nirvana da jeg hørte gjennom “Bleach” for første gang og “Love Buzz” begynte å spille siden jeg ikke kjente igjen stemmen hans. Vokalen passer forøvrig til den låta, men den er av det litt “mykere” slaget. Stemmen til Cobain pleide jo å være av det litt mer skrikende og skjærende slaget.

All denne Nirvana-mimringen fikk meg forresten til å tenke litt på selve medlemmene. Kurt Cobain er jo til dags dato bandets mest kjente medlem, Dave Grohl som en god nummer to (selv om det finnes en del nye fans av Foo Fighters som ikke vet at han var trommeslageren i Nirvana), men hva skjedde med nummer tre, bassisten Krist Novoselic? Siden Nirvana ble oppløst etter Cobains (omdiskuterte) selvmord i 1994 har Novoselic spilt i ulike band (samt gjort en gjesteopptreden med Foo Fighters), men hans største engasjement har vært i politikken i tillegg til å skrive bok og kaste seg tilbake på skolebenken. I 2016 responderte han på en tweet at han var i ferd med å skrive ny musikk. Så det blir spennende å se hva som kommer fra den kanten i fremtiden.

Anbefalt spilleliste: RockShit.

Would you believe me when I tell you
You are the queen of my heart
Please don’t deceive me when I hurt you
Just ain’t the way it seems

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg