Spring is in the air

I helgen var vi virkelig velsignet med herlig vær. På lørdagen satt jeg og søster’n ute på terrassen og solet oss i glansen mens vi pratet piss om alt og ingenting. Samtidig var det ikke til å unngå å se løvet som lå spredd utover gressmatta og behovet for å ta en liten vårrengjøring ute, men når det gjelder å gjøre hus og hagearbeid så griper jeg tak i den første og beste unnskyldningen for å unngå dette. Så fort søster’n hadde dratt sto valget mellom å ta tak i en rake eller bruke resten av den solfylte ettermiddagen til å trene kroppen, så jeg valgte faktisk sistnevnte. Men den hardbarka treningen besto ikke av annet enn en to timers gåtur, men den var sårt trengt siden jeg ikke hadde vært på treningssenteret siden mandag samtidig som jeg måtte å hente meg litt inn etter bursdagsfeiringen til samboeren
Dessuten overbeviste jeg meg selv om at det var langt mer passende å gjøre hagearbeid på en søndag…

Det skulle vise seg vanskelig siden været på søndagen ble langt bedre enn været på lørdagen. Solen steiket og allerede klokken 12:00 viste gradestokken i solveggen nærmere 25 plussgrader og himmelen var skyfri. Jeg bestemte meg for å spise lunsj på terrassen og lese litt i en bok før hagearbeidet skulle få se sitt endelikt.


Det var også viktig å kvitte seg med noe av restmaten fra selskapet….

Det funka ikke siden boka var overraskende spennende (slutten kunne vært bedre da… Skuffa!) og varmen var så kvelende at jeg fant det umulig å ta et eneste arbeidstak. Jeg mener, det var jo ingen vits å slite seg helt ut i solsteika når man bare kunne sitte der og nyte dagen (veldig sånn “nyte, men ikke yte” type situasjon). Og tanken på å dra til treningssenteret var bare latterlig, hvem peser inne på en ergometersykkel når man kan ligge å pese ute i sola uten å gjøre noe som helst?


Men det var faktisk litt vanskelig å kose seg ute på terrassen takket være statuen i hagen.
Det ser jo ut som det sitter et menneske der å furter, HELE TIDEN. Hadde mest lyst til å sparke hele statuen i hodet, men har på følelsen av at det ville gått mest utover foten min…

Spennende bok til tross, jeg klappet helt sammen i solskinnet og våknet i en pøl av svette og spytt to timer senere. Formen var slapp og mesteparten av godsakene på matbrettet var borte. Jeg skulle gjerne skyldt på skjærene våre, men det ansvaret måtte jeg ta selv. Solen var på hell og jeg kjente den dårlige samvittigheten stikke i kroppen over min egen tiltaksløshet og munchies.
Så da var det bare å tre på seg joggebuksa og ta en ny gåtur for å kvele den vonde følelsen. Jeg var fortsatt glovarm etter å ha grillet meg selv i solsteika i nærmere fem timer så gåturen ble tilbragt i t-skjorte og oppbrettet bukse. Jævlig digg der og da…

Mindre behagelig dagen derpå når jeg våknet med tett nese, sår hals og en massiv hodepine.
Jeg gikk i den samme fella som nordmenn flest når gradestokken vipper tjue grader etter en lang og kald vinter: Vi jubler, kaster klærne og tror at sommeren har kommet for godt. Vi glemmer at det bare er sola som varmer og at temperaturen i skyggen er kaldere enn Sibir.
Håper inderlig jeg klarer å huske på dette neste gang det blir varmt… 
Hold deg i sola og kle på deg i skyggen…!

6 kommentarer
  1. Det var deilig i helga men man må passe seg. Sjøl brukte jeg lue da jeg dro i dag så det er ikke somemrn enda. Men etter påske kan man liksom legge bort lua litt langt inn i boden. Hagearbeid er jeg ikek så altfor glad i bortsett fra plenklipping. Det siste liker jeg meget god av en ukjent grunn så jeg har vandret noen km bak gressklipper, både på jobben og privat. Ha en fin dag.

  2. Hvem er hun/han som sitter oppe i høyre hjørne på bildet av beina dine(?)? 25 grader??? Hvilket land bor du i? For her er det – i alle fall i dag – snø, og den faller ikke lett ned som på eventyraktige bilder, men kommer “dalende” i stor fart sidelengs. Irriterende er kanskje ett ord jeg kunne ha brukt. Hagearbeid….oj oj oj…slippe det her ser du, for det gjør selskapet som er innleid av borettslaget. Så jeg kan bare sitte ut på altanen og drikke Chablis med et stor smil rundt munnen (selv om jeg egentlig ikke er en person som går rundt og smiler hele tiden). Tror ikke Morgan Kane smilte så mye, og i tilfelle var det mer som et grin. Husk å gjødsle plena når den tiden kommer – men ikke overgjødsle som jeg gjorde en gang. Plena ble hvit!

  3. Helge: Plenklipping er ganske så behagelig, hvis man har sånn oppsamler til alt gresset vel og merke. Men her i huset tror jeg det er en oppgave samboeren også foretrekker å gjøre. Det, også må han ta ansvar for klipping av tujahekkene da det krever bruk av stige og jeg har utviklet en liten form for høydeskrekk med årene.

  4. (it’s a wondeful) rteworld: Aner ikke hvem det er, fulgte med huset!

   Ja, hører det er fortsatt er vinter der oppe. Farmor drar oppover i påska og måtte visst handle nye vinterklær. Her forsvant snøen i slutten av februar, ligger igjen en del i alpinanlegget, men ellers er det bart. Til og med løvetannen har tittet frem.

  5. Vet ikke om du har lest flere bøker av Yrsa S. Men boken hennes “Jeg vet hvem du er” er sinnsykt guffen! Anbefales på det sterkeste;)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg