Menn er fra Mars

Og kvinner er fra Tellus. Eller Venus. Eller kanskje fra vi er fra Mars vi og. Men i utgangspunktet skulle man ikke tro at de to kjønnene kommer fra samme planet, det er en del betydelige feil hos det mannlige kjønnet som gjør at det virker helt umulig. 
Jeg skal påpeke en del av mine største irritasjoner i dette innlegget her. Og sånn for å set the record straight; samboeren er ikke ene og alene skyld i alle disse punktene (…), det er også basert på en god blanding av diverse irriterende uvaner fra menn i familien, vennekretsen og fra ulike jobbsituasjoner. Men det anbefales (og  snakker jeg direkte til deg, kjære samboer) at denne lappen printes ut og henges i nærheten av der menn (dvs. deg) ferdes i håp om at noen av disse punktene ikke gjentas.

Badehåndklær
En mann vet ALDRI fargen på sitt eget håndkle, og tar som regel tak i det første tøystykket han finner når han kommer ut av dusjen uavhengig av størrelse, farge og motiv. Den eneste gleden man får ut av det er, i mitt tilfelle, å se en Manchester City supporter tusle rundt i et Liverpool håndkle.
Den store ulempen er hvis jeg ikke har fått med meg at en samboeren har vært bortpå håndkle mitt, og etter en lang og deilig dusj skal tørke vann av ansikt, hår og kropp, og ender opp med at alle disse delene lukter rumpe og balle.
I tillegg har jeg merket meg at menn ikke er særlig flinke til å henge opp håndklærne sine etter bruk, og tror de tørker best på gulvet. Det gjør de IKKE.

Bæreposer
Etter å ha pakket ut alle matvarene legges bæreposen på gulvet eller oppå kjøkkenbenken. Bæreposeholderen som vi brukte 2 måneder på å krangle over hvor skulle plasseres ser ut til å være glemt. 

Matrester
Menn er blinde når det gjelder matrester og matflekker. Matrester i oppvaskummen er ikke uvanlig, heller ikke at hele vasken er innsauset i fett og møkk. Menn ser også konskvent ut til å glemme å ta vekk både kjøkkenklut og oppvaskbørster fra kummen før de heller ut mat og andre ekkelheter i den.
På jobben hadde vi noen fine figurerer som isteden for å helle ut restene fra kaffekoppen sin, kastet innholdet ned i oppvaskkummen. Gjerne fra distanse. Resultatet var brune prikker over hele kjøkkenet.

Oppvask
I forrige århundre hadde vi ikke oppvaskmaskin og samboeren var overraskende flink til å ta oppvaska. Man skulle derfor tro at overgangen til å putte oppvask inn i en oppvaskmaskin ville være enkel, men det var dessverre ikke tilfellet. Det ser ut til å være fysisk umulig for en mann å sette oppvasken rett inn i oppvaskmaskinen. Det settes oppå vaskemaskinen, ikke inni

Det virker også vanskelig å få oppvasken ut av maskinen. Det skal sies at samboeren gjør et par ærlige forsøk, men jeg er som regel nødt til å stable om alt han har tatt ut fordi han ikke klarer å sette det på riktig plass. Og jeg skjønner ikke hvordan han ikke klarer det. Å finne riktig plass er nesten litt som å sette sammen et puslespill; man finner en lignende gjenstand i skapet og setter denne der. Isteden så finner jeg kniver blant gaflene, glass sammen med kopper og boller ved siden av vasene.

Skittentøy
Menn har store problemer med å putte skittent tøy oppi skittentøyskurver. Det legges helst oppå eller ved siden av. Det fungerer IKKE å sortere skittentøyskurvene etter farge da mann garantert vil klare omrokkere på dette selv om han ikke har satt på noen klesvask. Hva han driver med oppi den skittentøyskurven er et mysterium. Som jeg helst ikke vil løse. 

Skjeggstubber
Etter at skjegget faller fra mannens ansiktet er det så godt som ute av mannens sinn. 
Og selv ikke når de kikker ned og ser at servanten er dekket med hår går det opp for dem at det er deres, og at det burde fjernes. Dette er en av de beste årsakene til å støtte skjeggete menn. De barberer seg sjelden, og hvis de er like forfengelige som min egen samboer så benytter de seg av en frisør til å gjøre trimmingen av skjegget, og gjør da håravfallet til noen andre sitt problem (kudos til deg kjære samboer). 

Snorking
Menn har en tendens til å snorke høyt og brutalt. I mitt tilfelle har dette ført til mange søvnløse netter samt at jeg har måtte sove på en del ymse steder. Som da vi var på ferie i Tyrkia og jeg tilbragte hver bidige natt i badekaret. I to uker. 
Hjemme har jeg heldigvis en sofa å krype til når snorkingen til samboeren blir som verst, men det er med stor irritasjon jeg famler meg ut dit. Helst skulle jeg ønske den kødden la seg der, for jeg blir mektig sjalu når jeg finner han i stjerneformasjon i senga, godt uthvilt og med et smil om munnen morgenen etter. Spesielt siden jeg har måtte bruke natten på å krangle med sofaen for å finne en god sovestilling, som i 90% av tilfellene får meg til å våkne med stiv nakke og hodepine.

Tom Emballasje
Ellers kjent som søppel. Det virker også som det er umulig for en mann å ta f.eks en tom melkekartong å kaste denne i søppelkassa når han er ferdig med den. En mann vil mest sannsynlig bare sette den fra seg på kjøkkenbenken, men det finnes også tilfeller hvor han setter den tilbake i kjøleskapet igjen. Alternativt et sted hvor det er totalt ulogisk å ha en tom melkekartong, som f.eks på badet.

Undertøy
Når man har en mann i huset blir plustelig boxershorts med fartstriper en del av bade – og soveromsinteriøret (og noen ganger stuen). Illeluktende sokker kan man finne i alle slags kriker og kroker (en gang fant jeg en sokk blant tallerkene), noe som gjør at de aldri blir vasket samtidig og mann sjeldent får matchende sokker. Dette er selvfølgelig vaskedamen sin feil, og hvis mannen er singel så er det vaskemaskinens sin feil.
Det at sokkene ikke vaskes samtidig er visst også en god grunn til å opparbeide seg et lager av ensomme sokker, som en dag i året får lov til å bli med på speed-date i håp om å bli parret opp med en lignende sokk. 

/repost

4 kommentarer
  1. Burde kanskje bruke reklamasjonsrett på produktet? Har du fylt ut angrerettskjema? 🙂 Det er helt utrolig hvor forskjellige kjønnene er på enkelte ting ja, og noen av disse var rett og slett veldig morsomme 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg