Shitty April Fools

Klokken 09:05 i dag morges ringte det på døra og jeg ble møtt av en fyr i knallgule arbeidsklær. “Du må flytte bilen din, vi må ned i kummen. Naboen din er i ferd med å få kloakk inn i kjelleren sin.”
Min første reaksjon var å le. Vi hadde jo et lite hælvete med alt dette da vi flyttet inn i september og min tanke var at det kunne jo ikke skje igjen, så dette måtte være en aprilspøk. Men det var ingen spøk.
Han mannen skulle visst kikke ned i den kummen han, så da var det bare å flytte bilen og håpe at det ikke var noe særlig spennende å se der nede… 

Dessverre var kummen stappet med bæsj. Så det fantes åpenbart et problem et sted, og den uheldige naboen som var i ferd med å få kloakk inn kjelleren antok at feilen lå i det 77 meter lange avløpsrøret som strekker seg over hagen vår. Det ble også antydet at dette kunne være problematisk å spyle seg igjennom, så et-eller-annet sted i løpet av de 77 meterne måtte det antakeligvis gjøres en gravejobb. Og hagen vår er ikke 77 meter lang en gang, så dette ville i så fall gå utover samtlige naboer… Det lukta dyrt, og det stinka jo ikke akkurat lite fra den kummen fra før av.

Forrige gang dette skjedde var på grunn av et brudd hos naboen, så det var en fare for at det kunne være et annet brudd som var årsaken til at det lange avløpsrøret var tett.
Jeg orket rett og slett ikke å forholde meg til noe av det, så etter at bilen var flyttet gikk jeg inn i huset og la meg i fosterstilling. Og gråt. Oppå alt annet som skjer nå om dagen så er en massiv regning det siste vi trenger (men hvem er det som egentlig trenger en uforutsett massiv regning…?). Dessuten var jeg alene hjemme, og sånne kriser takler jeg svært dårlig på egenhånd. 

To timer senere ringte det på døra igjen. Jeg syntes synd på han stakkars mannen som sto utenfor. En ting var at han var dekket i både min og naboens avføring, men da han vekket meg tidligere på dagen møtte han et halvsovende vrak i døra, og han hadde vel forventet at jeg i mellomtiden hadde kommet meg litt til hektene, ikke blitt forvandlet til et enda større vrak. Jeg tror faktisk han skvatt litt.
Etter at han hadde forklart meg ståa beskyldte jeg ham for å komme med en aprilspøk igjen. De hadde tømt kummen, flushet røret og alt så ut til å være i orden! Ja, bortsett fra at vi må finne ut hvorfor det tettet seg i første omgang, men det var i hvert fall ikke behov for noe krisegraving eller andre drastiske handlinger slik jeg hadde sett for meg. Jeg kunne puste lettet ut, selv om det skulle vise seg å være lettere sagt enn gjort…

Huset vårt er delt inn i to avdelinger. Store-avdeling består av gjestetoalett, stue og kjøkken, i Lille-avdeling finner man baderommet, soverommet og to kontorer. Disse avdelingene er separert med en dør, og begge har hver sitt inngangsparti. Inngangsdøra til Lille-avdeling er rett ved kummen som ble spylt i over to timer… Og siden døren inn til Store-avdeling, hvor jeg oppholdt meg, var lukket så oppdaget jeg ikke at spylingen hadde dynket Lille-avdelingen ned i bæsjelukt før jeg åpnet døra og klarte å få den helt for jævlige odøren til å bre seg utover hele huset. Det ble veldig vanskelig å puste uten å kvele seg selv, men vi hadde i det minste klart å dodge en økonomisk krise.
Håper jeg.

2 kommentarer
  1. Det der var noe dritt. Kjipt og få kjellern full av kloakk på en lørdag. Håper skadene ikke rammer dere noe særlig. Men når slikt skjer må man kanskje få tømt kummen og tenke seg litt om. Håper alt ordner seg og enda godt at det ikke skjer så ofte. Ha en fin dag.

  2. Helge: Jeg tror han slapp å få kloakk inn, men det var nære på. Han måtte jo renovere kjelleren etter at det skjedde i høst, men vi må jo sørge for at det ikke kan skje igjen. Så håper årsaken var at det lå igjen litt grus fra forrige gang, ikke at det har skjedd noe nytt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg