Eliteserien 2017

Endelig seriestart! Etter 3 måneder med norsk fotballpause var det virkelig på tide med avspark igjen. TV-kveldene blir liksom litt kjedelige uten fotball, selv om man har hatt både premier league og champions league å bryne seg på, men selv om disse ligaene presenterer top-notch fotball så er det jo noe spesielt med vår egen eliteserie. Selv om den inneholder mye klyngefotball, merkelig dømming og halvhjerta fotballspill. 

Selv er jeg en født søring, men har siden barndommen holdt med Rosenborg grunnet det lille trønderblodet som renner gjennom årene mine. I solidaritet til kjæresten, og byen jeg nå bor i, holder jeg også et ekstra øye med Godset, men det gjør jeg egentlig for å få litt ekstra spenning i eliteserien. Rosenborg vinner jo det meste av fotballkampene, så det kan bli litt kjedelig.
Neida. De vant eliteserien 13 år på rad, fra 1992 til 2004, men etter at jeg gjenopptok fotballinteressen min i 2005 så har de ikke vært like mye på toppen. De har stort sett vært i toppsjiktet, men de har fått god konkurranse fra andre klubber, noe som har vært bra både for eliteserien og seerne. Meg inkludert. Utklassing er kult, men i lengden er det kjedelig å se på sport når man føler at vinnerne ikke blir utfordret. Alle som ser på skisport kjenner sikkert til dette.

Når det gjelder seriestart så ønsker man derimot at favorittlaget skal vise litt muskler og overkjøre motstanderen. Rosenborg tok i mot Odd på hjemmebane i sin første kamp, og i de 45 første minuttene lovet det ikke supergodt for hjemmelaget. Til tross for at RBK hadde noen nye spillere på banen så hadde Odd gjort hjemmeleksa si og gjorde det svært vanskelig for RBK å få etablert noe spill. De kom heller ikke til noe særlig med sjanser, og det luktet egentlig litt uavgjort.

Men troillongan hadde fått en bra pep-talk i pausen, i andre omgang ble det mer fart på sakene og etter 12 minutter sendte den nye dansken Niklas Bendtner hjemmelaget i ledelse. Odd er forøvrig et rutinert lag, så ett mål i mot ville neppe føre til total kollaps. Det hjalp derimot på Odd vattet opp med et selvmål minuttet etter Bendtners scoring. RBK ledet 2-0. Etter det falt Odd litt sammen og med 20 minutter igjen av siste omgang satte nok ett nytt tilskudd til stallen, Milan Jevtovic, inn 3-0 og man kunne regelrett se piffen sige ut av samtlige Odd-spillere. RBK var sikret 3 poeng i årets første kamp, og tok en komfortabel plass på toppen av tabellen. Woop woop!

6 kommentarer
  1. Fotball er ikke min greie, følger litt med på avstand med har aldri vært på kamp siden 1980-tallet. Mange lag er gode men rbk er i sin egen klasse etter de kommer odd, molde, vålerenga så snuser godset litt på medaljejakten innimellom. Holder meg borte fra TV søndags kveld heretter og kort både gule og røde tåler alle lag. På banen ser vi 22 overbetalte forbilder som sloss om en ball.

  2. Helge: Er ganske mange overbetalte spillere i fotballen, men ikke så alt for mange av de her i Norge. Det er helt fair å ha en grei årslønn om man er fotballspiller på heltid, de fleste fotballspillerer er jo heller ikke det. Mange jobber litt eller går på skole ved siden av for å sikre seg etter karrieren.

   Heldigvis finnes det nok av tv-kanaler å ta av for de som ikke er interesserte 😀

  3. Hej!
   Är du kanske intresserad av en personlig bloggdesign eller drömhemsida som byggs upp efter dina egna önskemål? 🙂
   Glada hälsningar
   Kashma Izat

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg