Utstilling Gulden Kunstverk: “Texture” av H.M. Dronning Sonja og Magne Furuholmen

De siste dagene har været vært helt nydelig her i Drammen, og vi hadde en plan om å vandre opp Kjøsterudjuvet i dag, men siden vi våknet opp til grå skyer og regn la vi fra oss den ideen. I frykt for å bli sittende i hver vår del av sofaen dominert av laptoper eller smarttelefoner, så fant vi ut at vi skulle prøve å leke litt kultiverte, så vi dro en tur opp til Gulden Kunstverk for å se utstillingen til Dronning Sonja og Magne Furuholmen. Samboer’n kjente litt til uttrykksformene deres fra før av, jeg stilte med forholdsvis blanke ark. Vi begge opplevde å bli positivt overrasket.

Vandreutstillingen “Texture” ble åpnet i Grieghallen i Bergen, 27. august 2016. Overskuddet av denne utstillingen går til Queen Sonja Print Award, en utmerkelse som gis annethvert år til en som har utmerket seg innenfor grafisk kunst. Prisen inkluderer pengepremie sammen med eventuelle gaver og andre bidrag som er er mottatt av H.M. Queen Sonja Art Foundation, og et pedagogisk opphold på kunststudioet Atelje Larsen i Helsingborg, Sverige. I 2016 ble amerikanske Tauba Auerbach vinneren. Den neste vinneren vil bli presentert i 2018.

Utstillingen i seg selv har fokus på trykkunsten, med fotogravyr (en fotomekanisk reproduksjonsteknikk basert på dyptrykk) som fellesnevner for begge kunstnerne. Det vises også et større antall unike arbeid på papir, monotypier, samt diverse opplag i ulike teknikker.
Vi fant i hvert fall mange bilder vi gjerne skulle hatt på veggene hjemme, for hvor kult hadde det ikke vært å ha noe av Dronning Sonja? Vi var nok ikke alene om det, for det var mange røde prikker på de rimeligste trykkene i større opplag. Men det var ikke så veldig rart heller, fordi de var både fine og kule. Noe for enhver smak.

Blant våre favoritter var disse, veldig enkle og elegante: 


Bilder i par. Selges separat. 78×53 cm.
Det til venstre er trykk av Dronning Sonja og det til høyre er trykk av Furuholmen.
Disse er i opplag på 60 stk. til en pris av 6000,- pr. bilde uten ramme.

Av de frittstående og unike bildene falt jeg hovedsakelig for Furuholmen sine:


Monotypi 95×65 cm.
40 000,- inkl. ramme.


Monotypi 95×65 cm.
40 000,- inkl. ramme.

Har du muligheten til å ta en tur innom Gulden Kunstverk i Steinberg så anbefales det, på denne utstillingen eller en annen for den saks skyld. Det er et nydelig galleri som virkelig klarer å fremheve bildene de stiller ut. Men hvis du er interessert i å se hva dronningen vår og en av Norges fremste musikere/kunstnere har klart å få til sammen så står denne utstillingen på Gulden frem til 28. mai 2017.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg