Gratulerer med dagen som var!

Vel overstått nasjonaldag, folkens! 
Jeg håper feiringen deres var like fin som vår! Her gjemte sola seg bak mørke skyer, men temperaturen var heldigvis fin og regndråpene fraværende. Vi startet dagen med (en obligatorisk) champagnefrokost hjemme hos oss med et par venner (proseccofrokost for å være nøyaktig. Og med Aass Uten for de som måtte drikke det….).
Siden det var så få av oss så tok jeg ansvaret for matlaging og pynt, en oppgave som vanligvis har stresset vettet av meg tidligere, spesielt siden typiske tradisjonelle feiringer aldri har vært greia mi, men som hjemmeværende housewife gikk det mye bedre både med planlegging og utførelse. Alt var faktisk på stell før gjestene datt inn døra i 9-tiden. Uten at jeg var på randen av sammenbrudd og angstanfall. Jeg hadde mest lyst til å stemple hele feiringen som en suksess før den i hele tatt hadde startet.

Sammen med gjestene gikk vi ut på terrassen for å mingle litt før vi satte oss til bords (er forresten “mingle” riktig ord for å beskrive fem mennesker som prater sammen i en formell setting?). 
I bakgrunnen gikk NRKs 17. mai-program hvor vi jevnlig hørte “hipp hipp hurra” og korpsmusikk (etter å ha foreslått å sette på WeFunk Radio ble jeg grundig skolert av samboeren om at den eneste aksepterte musikkformen på nasjonaldagen er korpsmusikk), og samboeren sto for serveringen av prosecco (hvor flaskene ble sablet, ikke sprettet).
Under frokosten bidro gjestene til masse latter og god stemning, selskapet var faktisk så koselig at den opprinnelige planen vår om å dra ned til sentrum i 11-tiden ble grundig forskjøvet. Til sånn 14ish. Og da var jo mesteparten av 17. mai-opplegget på Bragernes Torg ferdig, så vi tok isteden turen til Strømsø Torg og toppen av taket på Globusgården hvor vi kunne se ned på festkledde mennesker og russ som vandret rundt i gatene. Da folkemengden begynte å tynne seg ut var det på tide at jeg og samboeren dro hjem, mens resten av selskapet fortsatte festkvelden videre et annet sted.
Dagen ble virkelig en suksess!


Mitt andre (og heldigvis vellykkede) forsøk på Pavlova! Den var smashing.
Om man ser bort i fra at me juksa lite… Marengsbunnen er fra Toro og vaniljekremen fra Tine.
Samboeren pisket kremen og jeg strødde over frukten og kokesjokoladen.
Ordentlig teamwork, altså.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg