Working Class Kids

Etter å ha jobbet med Working Class Hero festivalen i ett år, var det med stort vemod jeg tidligere i uken tok i mot beskjeden om at årets hovedfestival på fredag og lørdag måtte avlyses grunnet dårlig billettsalg. Det gjorde at jeg i første omgang mistet motet, for vi så jo virkelig frem til å vise frem band som Blood Command, Norsk Råkk og Wovenhand. Men det var bare å dra seg i nakken for søndagens kids-festival sto fortsatt på plakaten!

Ikke uventet mistet vi mange frivillige da fredagen og lørdagen ble kansellert. De fleste er jo med nettopp for å få seg en fantastisk musikkopplevelse, og som frivilligansvarlig førte det til dårlig søvn og overdreven svetting fra min side. Jeg var livredd for at vi ikke hadde nok folk og at dette skulle gå på bekostning av de besøkende. 
Men da dørene åpnet seg klokken 11:00 var ikke pågangen så stor som vi hadde forventet, i motsetning til i fjor kom folk litt mer sigende utover formiddagen, noe som roet ned nervene mine betraktelig. Samtidig ble jeg også litt oppgitt over min egen skremselspropaganda, for jeg hadde jo fullstendig glemt at WCH-gjengen består av verdens beste frivillige! Det var mye som måtte ordnes og håndteres litt sånn i siste lita, men der tråkket de til hver og en av dem med den beste frivilligånden og strålende humør. Det var helt fantastisk å se hvordan de tok den ene utfordringen etter den andre på strak arm. Vi fikk også god hjelp av jentene fra Union Rock, de ansatte på Centralen, Union Scene for Barn, Drammen Kommune, Røde Kors og Isbilen (beklager hvis jeg har glemt noen!).


Bama sponset roser og frukt!

På tapeten hadde vi også flere spennende artister og aktiviteter for å underholde barna. På scenen var Turbotroll konferansier, Stella Polaris hadde teatershow (med gjøglerskole for barna etterpå), The Harvey Steel Show vattet opp med fargerike kostymer og småpsykadelisk musikk før Ravi rundet av det hele med rap før han stilte seg opp for foto med kids og delte ut selvlagde bokmerker med autografer. 
Aktivitetene som Working Class sto for var blant annet av tattoo, ansiktsmaling, håndavtrykk, buttons og maskeverksted. Vi toppet det hele med salg av burgere, pølser, chili con (og sin) carne, frukt og popcorn. Det slo godt an hos både barn og voksne, stemningen var kjempebra! 

Etter den tunge uken med avlysning og stress var det deilig å kunne runde av med en vellykket kids-festival. Det er god motivasjon frem i mot neste års Working Class Hero, for selv om det gikk skikkelig dritt med hovedfestivalen i år så har vi ingen planer om å gi oss. Vi lært mye av hva som ikke må gjentas til neste år, samt en rekke andre ting som må gjøres annerledes og det er en utfordring jeg ser frem til å ta tak i! 

A working class hero is something to be
If you want to be a hero well just follow me.

4 kommentarer
  1. Kjipt at WCH måtte avlyses men kommer nok tilbake i en anna form seinere et år. Men bra at det ble noe for barna i samme gate, det er viktig og barn viser ekte glede. Stella Polaris har jeg opplevd 2-3 ganger men lenge siden sist. Det er bra at slike teatergrupper finns, vet at de byr på dans, flammeslukere og mye klovnerier, sirkusinspirert. WCH vil nok komme tilbake i en anna form, forandring fryder. Men frivillighet er det alltid behov for.

  2. Helge: Ja, MÅ komme tilbake. Skal jobbe hardt for det. Kids-delen er nesten garantert, den er jo en suksess.
   Stella Polaris er veldig kule, de har visst en egen gjøglerskole nede i Sandefjord, skal ikke se bort i fra at kid’en blir sendt en gang dit i fremtiden.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg