Tåfis

Svetting og dertil lukt har egentlig aldri vært noe problem for mitt vedkommende (tror jeg. Det er jo mulig at jeg stinker skikkelig dritt uten å vite om det…). Tidligere skyldtes det nok at jeg var liten og lett, men ettersom vekta gikk opp så økte også arbeidskapasiteten til svettekjertlene. Da spesielt mellom puppene. Nå er jo disse også tunge, slappe og dvaske, så det hender jeg våkner opp og finner de mer sammenklistret enn et nedspermet pornoblad. 
Mellom beina går det også forholdsvis svett for seg, i området “lår møter kjønnslepper”. Det er så ille at hvis jeg ikke har litt ekstra polstring mellom beina når jeg er ute å går tur så ender det opp med gnagsår. Men i det området man gjerne skulle hatt litt ekstra glidemiddel… Der er det tørrere en Sahara.

Alt dette skyldes selvfølgelig ikke bare vektøkningen, men det at hele understellet mitt går igjennom en fase. Det virker som underlivet mitt er like redd for å gjennomgå en fødsel som det jeg er, for jeg finner i allefall ingen annen årsak til hvorfor det har snurpet seg hardere sammen enn et livredd piggsvin. Med pigger og hele greia, siden jeg ikke har hatt mulighet til å se mitt eget underliv siden begynnelsen av mai. Dette har jeg heldigvis en egen dame som pleier å ta seg av, så akkurat det “problemet” vil være løst om en liten stund. Ikke fordi jeg er så veldig opptatt av å ha ribba høne, men fordi jeg er plaget med sterk utflod, og dette har eskalert betraktelig under graviditeten fordi slimhinnene er ekstra irriterte (som forøvrig er enda en “bivirkning” av det å være gravid jeg ikke var klar over på forhånd. Ekstra utflod og ekstra snørr).

Nå som det begynner å bli litt størrelse på bebisen fungerer den som en ekstra varmeovn, og svetting min har nådd nye høyder. Jeg holder på å renne bort bare jeg skal reise meg opp av sofaen. Og siden det er så forbannet varmt hele tiden har jeg ikke brukt bukse på over to måneder, heller ikke sokker. Skal jeg ut i offentligheten er det greit å bruke kjole eller skjørt for mest mulig lufting. Hjemme tasser jeg som regel rundt i ingenting (til naboens store fortvilelse).
Det beste er også å gå rundt barbeint, men skal man ut i verden så er det greit å ha noe på beina. Jeg foretrekker flipflops, men av erfaring så kan disse være livsfarlige når man kjører bil og vikler disse mellom gasspedalen og bremsen (…). Alternativet har derfor vært å bruke vanlige sko når jeg kjører, og deretter ta på meg sandalene ved ankomst. Det har fungert helt fint frem til nå nylig hvor jeg har begynt å merke en underlig odør etter skoskiftet…
Jeg har klart å utvikle en helt for jævlig illeluktende tåfis! 
Jeg vasker, lufter, skrubber, pudrer og sprayer, men så fort tærne blir en anelse svette er den forbanne lukten tilbake, så nå ser jeg ingen annen løsning enn å bruke penger jeg ikke har på noen luftige, men bilsikre sandaler for å unngå dette problemet videre utover sommeren. Jeg HATER tåfis.

For både meg, og omgivelsene, så håper jeg virkelig at dette problemet går over (høhø) og bare er nok en (sur) bivirkning av det å være gravid. Som så mange av de andre plagene jeg opplever nå om dagen. Jeg var virkelig ikke forberedt på dette…

4 kommentarer
  1. Nerdinnen: Når jeg snakker med andre gravide (eller de som har vært det) får jeg inntrykk av at jeg er veldig heldig med svangerskapet mitt. Jeg har i grunn ganske lite plager, men mye av det skyldes jo også at jeg er arbeidsløs og kan ta det med ro når jeg vil. Så ut i fra hvor mange jeg har snakket med så er det en betydelig liten andel som maler det rosenrødt. Nå, vel og merke.
   For mesteparten av det som kroppen må gå igjennom var fullstendig ukjent for meg fordi jeg også hadde inntrykk fra de fleste at det å være gravid bare er sååååååååå stas. Det er som om gravide verden over har en eller annen konspirasjon om å ikke fortelle omverden sannheten rundt dette (uten at de inkluderte meg i denne da). Noe jeg syns er litt dumt, for hvis man hadde f.eks gitt tenåringer god innføring i dette så kunne det jo fungert som prevensjon.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg