Attention, please!

Jeg antar at jeg ikke er det eneste kvinnemennesket ut i verden som sliter med å få ordentlig gehør fra partneren sin. Noen tipset meg en gang om hvis man var nysgjerrig på hvordan en mann vil behandle en, så måtte man se på måten de behandler moren sin. Så lenge jeg har kjent samboeren så har han stort sett ignorert det mamma’n hans sier. Altså, han nikker, smiler og sier “ja”, “så flott” og “javisst”, men så fort samtalen er over så husker han knapt 2% av det de har snakket om. I begynnelsen tenkte jeg ikke så mye over dette for svigermor har en tendens til å snakke fort, usammenhengende og gjerne om 3-4 temaer på en og samme tid. Det er ikke alltid så lett å vite hva hun egentlig skal frem til, så jeg unnskyldte samboerens manglende interesse med dette. Og nå viser det seg at det bare er fyren som lider av manglende interesse.

For jeg mener jo selv at jeg snakker noe mer sammenhengende enn svigermor, men samboerens interesse for det jeg sier er like manglende. Han får med seg en brøkdel av det jeg forteller ham, og da særdeles viktig informasjon. Det bekymrer meg hvordan dette skal gå i fremtiden når vi har et felles lite menneske å ta vare på. Jeg er direkte bekymret for at han står i fare for å glemme henne noe sted. Finnes det noen dugelige løsninger på dette problemet? For jeg prøver å gjøre mitt beste for å unngå å bli en sutrete og nægete kjerring, for etter hva jeg har hørt så fører det bare til skilsmisse og verre er. Det skal i alle fall ikke til føre til bedre gehør fra mannen sin side.

Enkelte beskjeder klarer man overraskende nok å få igjennom, det er gjerne de som kommer i skriftlig form på SMS som “kan du ta med en liter melk?”. Kort, konsist og nåværende. Men så var det de av en mer langvarig form da… Det er som oftest der det glipper. Det fungerer dårlig å gi en beskjed flere uker i forveien, men her kan jeg heldigvis redde min egen irritasjon ved å sende en SMS når det nærmer seg, “i dag skal vi til jordmor klokka 13!”.
Det er verre med ting han til stadighet må huske på, som at det er viktig å gi kjøleskapsdøra en ekstra liten dult for at den ikke skal åpne seg igjen, lukke baderomsdøra når vaskemaskinen sentrifugerer eller låse den ene inngangsdøra vår etter seg. Det går liksom aldri hjem. Så derfor har jeg funnet på et nytt system som foreløpig har vist seg svært effektivt:

Etter at jeg blandet inn puppene vel og merke. Den første lappen på glassdøra fungerte ikke særlig bra, men nå holder døra seg låst den, så jeg antar at dette er en av måtene jeg og samboeren er nødt til å kommunisere sammen i fremtiden. SMS og post-it lapper. Med pupper.
Men jeg tar gjerne i mot tips om hvordan man får en mann til å høre bedre etter når man snakker til dem. Det ville jo vært det enkleste.

Edit 16.07.17:
Jeg tar stillheten i kommentarfeltet som et tegn på at det ikke finnes noen måter å få menn til å høre etter når man snakker til dem.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg