Agurknytt

ARGH! Jeg blir så jævlig lei av folk!
Nyhetsmessig så ser agurksesongen til å være i gang. Journalister har tatt ferie, hele nyhetsredaksjonen er på ferie, leserne er på ferie og en viss andel kriminelle har tatt ferie. Det er ikke så mye som skjer, og for å holde nyhetsverdien oppe så sper de ulike avisene på med såkalt agurknytt; helt uinteressante gla’ nyheter som er lett å lese og fordøye. Dette har med årene blitt standard i Norge hver juli, måneden i året hvor hele landet ser ut til å gå i stå takket være feriesesongen.

Personlig har jeg ikke noe i mot agurknytt uansett hvilken tid på året det er. Mellom knivdrap, voldtekter, overgrep, krig og annen elendighet er så det forfriskende å kunne lese om hvorfor det finnes et lite hull i håndtaket på stekepanna eller fangsthistorien til Norges største gjedde. Til tider kan de såkalte nyhetene bli i overkant uinteressante, men nå har jeg jo heldigvis friheten til å både bla og scrolle videre om noe ikke passer meg

Det jeg ikke skjønner er behovet for å kommentere på saker man ikke er interessert i. Av flere grunner: 
1) Man er ikke interessert.
2) Hvorfor gi saker man ikke er interessert i gratis reklame i form av clicks og kommentarer?
3) Og så klage over at de får spalteplass?

Over her er et godt eksempel på fin gjeng med mennesker som strengt tatt burde holdt seg litt unna kommentarfeltet, Morten leker Captain Obvious og påpeker det åpenbare: Agurksesongen er i gang. Joachim ser dessverre ut til å misforstå hva clickbait betyr. Clickbait-saker har gjerne misvisende overskrifter som overdramatiserer innholdet. I dette tilfellet er saken enkel: “Derfor har stekepanna et hull i håndtaket” med tilhørende forklaring… Man kan syns det er en teit sak, men langt i fra clickbait. Og Dana har helt rett i at dette neppe er en ny sak, det hullet i stekepannene har jo vært der i åresvis, men det er alltid noen som ikke har fått med seg hvorfor. Jeg, for eksempel.
Øyvind synes dette er en åpenbar grunn for å ikke kjøpe Drammens Tidende, men siden jeg liker DT så syns jeg det er hyggelig at han velger å bidra til interessen med en kommentar da. Men at det ikke er en pluss sak, Guro, det syns jeg nesten er litt overraskende selv. 
Mads derimot skal få lov til å stikke av med dagens kommentar her, for i havet av idiotiske kommentarer er det fint at noen kommer med noe produktivt. Det er flott at dette hullet kan ha flere bruksområder!
Og det er fint at noen gidder å skrive om saker som dette. Jeg ønsker agurksesongen velkommen!

3 kommentarer
  1. Nerdinnen: God ide! Er jo sjukt mye sutring i kommentarfeltene (noe som egentlig ikke er unormalt da, men…), herregud, scroll videre om en sak ikke interesserer en. Men fint for meg som liker sånn nyheter egentlig, jo mer kommentarer slike nyheter får, jo mer skriver avisene om sånt. For avisene leser jo ikke hva folk kommentere, de ser bare på statistikken at det er populært 🙂 Litt sånn “all pr er god pr”.

  2. Mediafolk ligger i ladning til valgkampen. For meg er det ett fett om Fru Olsen på Tofte ikke har vasket seg med såpe på 15 år, eller om Ottar i Asker vil krabbe til Bergen eller om Joakim i Drammen har en helt unik samling av brukte gebiss. Første gang jeg hørte om agurknytt var i Reiseradioen på 1970- eller 1980-tallet. Nå kan man få slike nyheter via sosiale medier hver uke. Ha en agurkfri aften.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg