Small Pockets

Etter å ha vasket, ryddet og sortert meg gjennom bunkevis av babyklær har jeg lagt merke til en fremtredende ting ved flere av plaggene som jeg ikke helt forstår: Hvorfor har babyklær lommer? Disse smårollingene har jo knapt koordinasjon, så de er langt i fra i stand til å bruke disse lommene selv.
Jeg har fått noen tips om at de skal brukes til oppbevaring av smokker og til å feste smokkesnoren. Jeg kan gå med på det, men man kunne fint laget andre innretninger for klypa til smokkesnoren (en flik for eksempel), og lommene på bildet nedenfor er jo egentlig ikke store nok til å oppbevare en smokk. Vel, ikke uten at man må lirke den både inn og ut, og det virker litt kinkig når man skal håndtere en sprelsk baby (jeg vet egentlig ikke hvordan babyer er fordi jeg har ikke vært i nærheten av en siden begynnelsen av 2000-tallet. Men jeg innbiller meg at de fekter og vifter med hender og føtter HELE tiden. Bortsett fra når de sover).

Så jeg antar at lommene bare er der til pynt. På samme måte som lommene på damebukser. For selv om det ofte har irritert meg at det er manglende lommer på dameklær, så er det først nå nylig jeg ble gjort oppmerksom på hvorfor damebukser enten har for små eller falske lommer: For å selge vesker!
Noe som er så vanvittig irriterende for det fineste jeg husker med hip hop-æraen min da jeg var rundt 18-19 år var hvor mye stæsj jeg kunne ha i lommene på de store sæggebuskene. På det meste talte jeg 19 gjenstander som blant annet besto av en 0,5 l cola-flaske og en mobiltelefon på størrelse med en murstein. Nå får man jo knapt plass til bobby pins i lommene.
Og det er jo ikke alltid man har lyst til å drasse rundt på ei veske, men nå som telefonen er på størrelse med en murstein igjen (dog heldigvis tynnere) er man jo nødt til å bruke veske uansett hvor man skal. Det hender jeg faktisk legger igjen telefonen, en iphone 6, hjemme eller i bilen fordi det er så stuk å drasse rundt på den, men til gjengjeld så føler man seg jo nesten naken uten telefonen.
Er et realt luksusproblem det der.

Men back to the pockets; pynt eller ikke, jeg må jo innrømme at de små lommene gjør disse babyplaggene utrolig søte. Det blir en sånn ekstra “aaaaw såååå søøøøtt” type reaksjon, som egentlig går litt imot imaget mitt som steinhard og kald mamma. Men jeg burde vel snart innse at denne opplevelsen blir langt i fra slik jeg hadde forutsett på forhånd, mine egne reaksjoner like så.
Man blir faktisk litt myk.

6 kommentarer
  1. Små lommer for småfolk det der, egentlig til liten nytte men slik er det. Tror det i voksen alder er flere lomemr på herreklær enn på dameklær. Tror det ikke finns ei jakke for dame med innielomme på, eller tar jeg feil. Ellers ser jeg at din sambo har fått god PR i avisa. Han har jobbet mye i Hokksund i sommer kunne jeg lese. Flotte saker har har skapt,flink med maling han.

  2. Helge: Prosjektet i Hokksund har vært stort, bortsett fra bittelitt hjelp på den ene siden har han gjort det alene. Veldig stolt av ham altså 😀

  3. For det første: Ja, det er et godt spørsmål hvorfor alle disse bebiklea skal ha lommer. Jeg antar at det er for å oppbevare knøttsmå knokejern, springkniv og lignende.
   Og for det andre: WOW OG JØSS, skal du ha en bebi!? Shite! Eller, gratulerer, skal man vel egentlig si. :O

  4. Finfrosk: Akkurat det jeg tenkte også, at det er til oppbevaring av små, men dødelige våpen. Vet jo aldri hva disse ungene planlegger. Skjønner jo ikke hva de sier!

   Og ja, bebis på vei her nå. Termin om 22 dager O_O

  5. Nei, ikke sant!?
   Jeg har alltid tenkt at dæ betyr dø. Og bæ betyr blø.
   Gæ? – get the fuck outta here! Sæ? – say ‘ello to mah litto fren! Et enkelt, men aggressivt språk.
   Men jøje meg, du får ha lykke til da, så får vi satse på at det blir bebilykke! 😀

  6. Finfrosk: Så stort sett sier ungen “du blø!” Og jeg har hørt de setter foreldrene sine gjennom mange prøvelser, så det er jo ikke usannsynlig. Empati lærer jo heller ikke unger før de er et par år…!

   Jo, takk! Det trengs. Blir jo litt som å få en liten alien i hus. Forhåpentlig litt bedre en Roger fra “American Dad”.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg