Pukkelrygg og dobbelthake

Av alle ting så har jeg fått komplekser for nakken min. Etter 11 år bak en kontorpult har jeg fått noe som visstnok kalles “kontornakke”; at den blir så oppblåst at det ser ut som man har en enorm valke i nakken. Vel, det ser ikke sånn ut… Det ER sånn. Det ser faktisk ut som om jeg er på vei til å utvikle pukkelrygg! 

Kontorpulten alene er ikke årsaken til dette problemet. Jeg har jo en elendig holdning fra før av og massive mengder med ekstra fett på kroppen som gjør valken enda større. Men det tar nok en liten stund før vekta kommer av (forhåpentlig) så i mellomtiden prøver jeg å gå rundt med rak rygg og hodet hevet, bokstavelig talt (som for tiden er det ganske enkelt siden plassmangelen i magen krever at man er rakrygget for å ikke miste pusten). Men jeg vet neimen ikke om det vil hjelpe eller om nakken har blitt sånn for alltid. Noe av det er fett, men resten er C1 som har blitt forkrøplet takket være den dårlige holdningen. 

Et annet kompleks jeg har utviklet er av en mindre uvanlig art; jeg er ikke det første mennesket som har klaget over dobbelthake. Det er bare så sjukt irriterende at den nesten var borte i fjor høst (nesten…hvis man så meg fra en veldig spesiell vinkel og jeg holdt meg helt i ro), og nå føler jeg meg som han her:


Davy Jones, “Pirates of the Caribbean”, Walt Disney Pictures.

Det bare henger og slenger under her. I alle retninger. Jeg har et ørlite håp om at deler av den vil forsvinne når graviditeten er over for jeg har hørt noen rykter om at man går ned en del kilo når babyen og vannet kommer ut av kroppen. I tillegg skal visst kiloene også renne av når man begynner å amme, så vi får krysse fingrene for at disse pattene klarer å produsere melk (men med all ubehaget brystene mine har gått igjennom de siste månedene så blir jeg skikkelig skuffa om det ikke blir noe action derfra. Jeg kjenner seriøst ikke igjen mine egne brystvorter lenger. Når de stivner blir de til noen sinnsyke pansernipler, litt sånn som den steinen som finnes inne i fersken. Av alle ting).
Også må man jo bære rundt på denne klumpen og begynne med trilleturer, aktiviteter som også kan bidra til en bedre kroppsform med mindre hake og pukkelrygg. På sikt.
For dette er jo ikke noe jeg har lyst til å stresse noe særlig med rett etter fødselen, da skal man jo liksom bare ta det med ro og kose seg med ammetåka. Det er vel bare ekstra lett å henge seg opp i slike kroppslige greier nå som kroppen buler ut i alle mulige retninger, og man blir en tanke nedstemt hver gang man ser seg selv i speilet og lurer på om man noen gang kommer til å se normal ut igjen.
Vel, så normal som man kan bli med pukkelrygg og dobbelthake.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg