Film: Atomic Blonde

Her om dagen gjorde jeg og ei venninne et genialt valg om å dra på kino sent på kvelden. Sånn nærmere 23:15. Dette var genialt av to grunner: 
Den første geniale grunnen fordi vi var totalt syv stykker i kinosalen som førte til at vi hadde omlag fire rader for oss selv og kunne derfor brette oss utover setene og ha føttene på raden foran mens vi hvisket og tisket samtidig som vi smattet i oss taco popcorn og baconcrisp.
Den andre geniale grunnen var fordi vi fikk se en jævlig bra film!

Helst ville jeg se Spider-Man: Homecoming, men på grunn av tidspunktet sto valget mellom Dunkirk, It Comes at Night og Atomic Blonde. Førstnevnte er en krigsfilm som ikke virket helt passende for en jentekveld, og It Comes at Night var skrekk og selv om jeg elsker den sjangeren så var jeg mindre keen på å trigge i gang en fødsel på den lokale kinoen, så valget falt på Atomic Blonde. Vi angret ikke.

På forhånd visste vi svært lite om filmen. Jeg hadde fått med meg at den var satt til 80-tallet, nærmere rundt Berlin-murens fall (i 1989), Charlize Theron hadde hovedrollen og den skulle visstnok være både tøff og litt morsom. Alt dette stemte og i tillegg hadde filmen et forrykende kult soundtrack, gode skuespillprestasjoner, fantastiske slåsscener og herlig scenografi. Personlig har jeg alltid syns at 80-tallet var i overkant glorete, så teamet til Atomic Blonde skal ha props for at de fikk tiåret som burde glemmes til å se forholdvis lekkert ut (men det kan jo også ha noe med at de holdt seg langt unna grell sminke og kreppert hår…*grøsse*). Men for mer detaljer anbefaler jeg DENNE anmeldelsen av Filmfrosk, den stemmer ganske bra med min egen oppfattelse av filmen.
Eller å ta en tur på kino selv. Og helst så sent som mulig. Det var utrolig digg og absolutt noe jeg skal fortsette med i fremtiden, forutsatt at det går en film man vil se og tidsklemma hjemme tillater det…

1 kommentar
  1. Bra film det der, har ikke sett den enda men filmen vil vel gå flere uker håper jeg. Enig at det kan være en plage og høre andre tygge popcorn og rape under filmen. Er man riktig heldig kan man få popcorn i nakken fra de som sitter bak deg. Skal man kjøpe full pakke i kiosken før filmen blir billetten jammen dyr. For min del holder det lenge med drikke under filmen – spise snop kan man gjøre andre steder.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg