Cuc Dady

Internettsvindlere har virkelig nådd bunnpunktet. Før mottok man ulike typer henvendelser i mailboksen, noen var rettet mot penisforlenging og økt potens, andre var nigerianske prinser som trengte hjelp til å få ut arven sin eller noen gratulerte deg med å ha vunnet konkurranser man aldri hadde deltatt i. Vanligvis sniker jo alle disse mailene seg rett i junkfolderen slik at man slipper å se noe til dem, men nå og da så klarer en å finne veien til innboksen og her om dagen tok jeg meg faktisk bryet til å lese gjennom en av disse, og ble ganske furten på vegne av alle lettlurte der ute. Det virker jo ikke som om disse falske avsenderne prøver å gjøre et ærlig forsøk på å virke genuine, hele mailen var jo et sammensurium av ulike måter å tiltrekke seg oppmerksomhet.
Jeg har vanligvis tenkt at folk som går på slike e-mail scams er noen idioter, men på en annen side så kan det jo være forståelig om man drømmer om nigerianske prinser og stor pikk. Men noen ting burde det ikke gå an å bli lurt av. Som den mailen her:  

1. “Takk for at du kom til bensinstasjonen. Ser deg snart.” Her kan man jo lett gå i fella om man faktisk har vært innom en bensinstasjon, men selv ikke den lille stasjonen på det bittelille hjemstedet mitt pleide å sende ut mailer til folk som takk for besøket. Og hvilken bensinstasjon er det egentlig snakk om? Dessuten… Hvordan vet de at jeg har vært der? Og hvordan vet de e-mailadressen min?
2. Avsenderen heter “CUC DADY”. Man kan jo bare tenke seg til hva denne personen vil at man skal tro denne mailen handler om når man ser den i innboksen… Og hvem ser en mail og tenker “pikk!” for å så tenke at det er helt naturlig at det så blir snakk om… bensinstasjoner?
3. E-mailadressen “[email protected]” lyser jo fake lang vei. Jeg skjønner egentlig ikke hvordan denne mailen kom seg gjennom spamfilteret en gang.
4. “Du har besøkt vår bensinstasjon…” HVILKEN BENSINSTASJON? De fleste bensinstasjoner er flinke til å reklamere med både navn og logo….
5. “…ditt kjøpsnummer #Sh712wt1125 er valgt for å motta vår jubileumsoverraskelse!” Hvordan vet de at JEG har det kjøpsnummeret?
6. “Din jubileumsdag er: Shell-kort, som gir deg seks måneders drivstoff uten kostnad.” Aha. Så det er snakk om Shell. Vel, de pleier å ordlegge seg og reklamere bedre… Og igjen, hvordan vet de at jeg, med denne e-mailadressen, står bak dette kjøpet?
7. Og kjøpsnummeret # Sh712wt1125 er heller ikke et standard kjøpsnummer hos Shell (nå er det sikkert ikke så mange som er kjent med slikt, men siden jeg håndterer litt regnskap og registrerer kvitteringer så vet jeg at dette ikke er tilfellet).
8. Linken i seg selv ser litt mistenksom ut. 
9. Shell har ikke 104 år jubileum denne måneden. De har 105 års jubileum i oktober. I følge Google.
10. Hyggelig at de tilbyr 104 utvalgte kunder en overraskelse i forbindelse med det falske jubileet, men igjen så må man jo spørre seg hvordan “Shell” vet at jeg er kunden.

Her skurrer det litt for mye, men internettsvindlerne belager seg kanskje på en overivrig reaksjon fra folk? “Iiikk, jeg vant!” *nitrykke på link før man har lest mailen*. Det setter jo kravene til å virke seriøst langt lavere. For det er jo ikke noen som tror på dette? Eller?

1 kommentar
  1. Det er ugler i mosen både sånn og slik på nette, så det er bra man er våken. Dobbelsjekk på mange måter og ikke la seg friste. Dette er et kjent fenomen, f.eks ved store ulykker dukker det opp falske innsamlingsaksjoner som er svindel. Jeg sletter alltid slike ukjente mail som lover mye rart.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg