Tap that App

10 apper som er kjekke å ha:

ELITESERIEN
Den norske eliteserien har vel på langt nær den beste fotballen, men for mine øyne er den helt klart den mest spennende! Her får man hele terminlisten, kampinfo og oppdatert tabell. Man kan legge inn hvilket lag man heier på slik at man alltid får en oppdatering ved avspark, mål og det ferdige resultatet.
Heia Rosenborg!

IMDB
Når man er film og seriefreak så er det kjekt å ha en app som gjør at man lett kan se ratingen eller hvilke skuespillere som er med. Hvis jeg ser film/serie og kjenner igjen en skuespiller, men ikke husker hvor jeg har h*n fra så kan dette irriterere meg så lenge at jeg går glipp av selve handlingen. Denne appen har derfor reddet meg fra uendelig med unødvendig grubling.

MATTILBUD
Genial app hvor man får med seg tilbudavisene til samtlige dagligvarekjeder som Meny, Joker, Kiwi, Coop, Bunnpris og utallige andre butikker. Med denne så kan du sørge for at du alltid vet hvor du får dagligvarene dine til lavest pris.

MIN MENY
Her får man liste over ukens tilbud på Meny, tilgang til handleliste og kuponger! Man må logge inn med trumf-konto (et absolutt must for enhver som handler dagligvarer hos Meny, Kiwi eller Spar) og via “min side” kan man også holde oversikt over trumf-saldoen (denne kan man overføre til sin egen bankkonto).

OSLO LUFTHAVN – AVINOR
Denne appen er genial når man skal ut og reise, eller trenger å følge med på ankomster. Her kan man legge til hvilket fly man er interessert i slik at appen sier i fra om det er noen endringer eller forsinkelser. Man ser også hvilken ventetid det er i sikkerhetskontrollen, noe som kan være kjekt når man skal planlegge avreise hjemmefra. 
I appen kan man også se hvilke restauranter som befinner seg på Gardermoen, shoppingmuligheter og min favoritt: Tilbudsoversikt! 
Man kan forresten få en slik app for alle de ulike flyplassene rundt om i Norge, selv de små som f.eks Torp i Sandefjord.

PREGLIFE
Dette er en genial app når man er gravid! Den teller ned dagene, gir ukentlige oppdateringer om mor, barn og partner samt at den har en fin sjekkliste som sørger for at man får det man trenger i hus før den nye sjefen kommer. Den har også noen fine videoer med gravidyoga (som jeg først oppdaget nå…Tror det er litt for sent å begynne med det i dag… Jeg prøvde nemlig å spikre opp ei hylle nederst i klesskapet på barnerommet i sted og det tok 30 min før jeg kom meg opp av gulvet….) og en rieklokke som kan være kjekk å benytte når riene starter for jeg har hørt at de skal være jævlig ubehagelige, så greit at man har et hjelpemiddel som holder kontroll på frekvensen. Jeg kan ikke se for meg at jeg klarer å holde oversikt over dette på egenhånd på grunn av smertene eller at samboeren klarer det på grunn av panikken.

SOUNDHOUND
Opplever du ofte å høre en sang på TV eller radio hvor du verken får med deg artisten eller navnet på sangen? I så fall så er dette en app du MÅ ha. Skru på appen og i løpet av sekunder så har den identifisert låta! Det hører med sjeldenhetene at den ikke finner riktig sang, men da skyldes det gjerne at det er en obskur låt som enten er remixet, fra en mixtape eller ikke utgitt.

SPOTIFY
Disse nye smarttelefonene er noen herlige dingser. I min ungdom (gud, nå hørtes jeg gammel ut) så måtte man drasse med seg en discman eller en annen form for musikkavspiller (minidisc var jo populært en periode før mp3-spillerne og ipods inntok markedet) i tillegg til et monster av en telefon. Og det var sjukt irriterende om man klarte å glemme discman hjemme eller gå tom for batteri. Og discman var heller ikke sånn at man kunne lade den opp, det måtte ordentlige AA-batterier til, noe som ikke alltid var lett å fremskaffe om man var langt unna en butikk eller blakk.
Og for ikke å snakke om styret man måtte gjennom for å skaffe seg de CD’ene! Selv har jeg vokst opp langt ute i ødemarka så jeg måtte ta alt fra en til to timers busstur for å komme til nærmeste CD-sjappe for å kjøpe en CD (de kostet jo alt fra 150-200 kroner og jeg var ikke akkurat rik heller…). Dagens ungdom (der hørtes jeg gammel ut igjen) aner ikke hvor enkelt de har det med all streamingen man kan gjøre i dag. Selv føler jeg meg ganske velsignet når jeg skrur på spotify og innser at jeg har all verdens musikk tilgjengelig fra det lille ikonet på telefonen min.

SPRINGFIELD – SIMPSONS TAPPED OUT
Et spill hvor man skal bygge opp Springfield fra The Simpsons etter at Homer har klart å sprenge vekk hele byen. Her er det om og gjøre å skaffe seg bygninger, karakterer og gjenstander gjennom kjøp eller oppgaver man får underveis i spillet. Selv er jeg på nivå 215 (!) så det er underdrivelse når jeg sier at dette spillet er svært avhengighetsskapende (selv om jeg må innrømme at jeg har lett for å bli avhengig av ting….). 

 

WORDFEUD
Jeg er en stor fan av scrabble, og ble helt hekta på wordfeud etter at ei venninne tipset meg om dette spillet. Jeg kan ikke skryte av å være en særdeles dyktig spiller, men hvis noen ønsker å spille så er det bare å legge til zeeenaaaa. For tiden så spiller jeg bare mot mamma…

2 kommentarer
  1. Fikk med meg at Mjøndalen slo ut Brann i cupen i går kveld. Brann hadde en dårlig dag mens Mjøndalen hadde flaks. Nå har vi en app for alt mulig + at man kan få mat på døra. Mange har stor nytte av apper men for min del lever jeg bra uten.

  2. Helge: Ordentlig moro at Mjøndalen slo Brann, men ja.. Var nok mye flaks, sånn ellers så gjør de det jo ikke så bra om dagen. Synd de ikke klarte å holde seg i tippeligaen, selv om de slo oss i det første oppgjøret… hehe.
   For øyeblikket skjønner jeg ikke hvordan det var mulig å leve uten alle disse appene, nå har man jo hele livet sitt på den telefonen… bank, bussruter, billettkjøp.. Det gjør hverdagen enklere på en måte, men man blir jo i overkant avhengig også, så det er vel bare å holde seg unna så lenge man kan 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg