LEI

Det er 7 dager til termin og jeg er lei. Drittlei
Magen er stor, kroppen er tung og jeg blir like depressiv hver gang jeg går på vekta og innser at den kryper opp en kilo i uka. Jeg står der mens det ubehagelige tallet skriker opp til meg mens jeg ber en stille bønn inni meg “please, la årsaken til dette bare være vann”. Det renner jo ut etter fødselen, fett er det derimot litt vanskeligere å bli kvitt, men jeg prøver å ikke tenke sånn alt for mye på det samtidig som det er vanskelig å legge fra seg tanken om at jeg nå er 21 kilo tyngre enn da denne reisen begynte. Og da var jeg ikke akkurat fornøyd med vekta fra før av.

Men det er jo også sånn at kroppen virker verre enn den er på grunn av den store magen og det stive bekkenet som gjør at fleksibiliteten er lik null. I går skulle jeg prøve å skru opp en hylle nederst i klesskapet på barnerommet, men jeg fikk verken bøyd meg inn i skapet for å skru eller karret meg opp igjen for å finne bedre verktøy. Resultatet var at jeg måtte sitte på gulvet i over en halvtime og vente på at bekkenet skulle bli litt medgjørlig så jeg kunne reise meg opp igjen. Telefonen lå i stua og jeg var alene hjemme. Det er kanskje unødvendig å påpeke at 25 av de 30 minuttene var ekstremt dramatiske. Det var i alle fall mye snørr og tårer involvert. 

Og så er det jo heller ikke spesielt lett å holde humøret og motivasjonen oppe når man er trøtt hele tiden. Jeg kan ikke huske sist jeg fikk en godt natts søvn. Det er umulig å finne en god stilling, og hvis man først finner en så koser man seg i cirka ti sekunder før man må opp og pisse for trehundreogfemtiende gang. Jeg pisser så mye at jeg er drittlei det nyoppussede badet vårt. Og baderomsflisa som lignet bittelitt på Donald Trump var morsom en gang i tiden. Nå blir jeg rasende hver gang jeg ser den kun fordi jeg ser den for ofte

Det er vanskelig å finne en balanse. Når man sover og ligger mesteparten av dagen så begynner man å føle seg ubrukelig. Men det går jo ikke an å gjøre noe fornuftig heller uten ubehag, eller i verste fall smerter. Og jeg vil jo gjerne gjøre noe, spesielt siden det kan sette i gang litt action, men siden jeg tilbringer mesteparten av tiden alene så blir man jo litt redd for det også. Så da ender man opp med å vandre i graviditetslimbo. Skal, skal ikke… Sove, tvinge seg selv til å være våken… Gå, stå, ligge… Spise, drikke… Kikke ut vinduet.

Jeg er lei.

47 kommentarer
  1. Etter hva jeg har hørt så kan nybakte mødre gå en del ned i vekt hvis dem ammer, om det stemmer vet jeg ikke.
   Angående liggestilling så har jeg fått med meg at det kan være behagelig å ligge på siden med en stor pute eller en sammenrullet dyne mellom beina men det kan jo hende du har testet dette for alt jeg vet.
   Føler meg litt dust som skriver denne kommentaren med tanke på at jeg ikke har noen erfaring med temaet men om ikke annet så kan du ta ut litt frustrasjon på meg hvis det hjelper. =P

  2. Nerdinnen: Hørt det samme sjæl, amming og trilleturer skal visst være bra. Nå får jeg jo sjekket ut det i eget eksperiment.
   Ja, det er ganske behagelig å ha noe mellom beina når man sover, men av en eller annen grunn så roter jeg til dette i søvne og våkner alltid i en eller annen underlig stilling UTEN dyne. Verken mellom beina eller over meg. Det funka også mye bedre tidligere i graviditeten, nå er det bare så utrolig tungt å snu seg fra en side til en annen og justere på den dyna i samme slengen, så alt er bare liksom…stuk.
   Og jeg vet ikke om det er normalt å få økt spytteproduksjon når man er gravid, men nå om dagen så jeg sikler noe helt jævlig i søvne. Og det hender at jeg våkner av min egen snork!

  3. Og så kommer tiden hvor ungen lærer å gå og da er det mange som sier at de går ned i vekt fordi de ikke rekker å spise… ting ordner seg nok men håper du i det minste rekker å hive i deg en brødskive innimellom for det høres ikke ut som en sunn slankekur.
   Skulle ønske jeg hadde bedre råd angående sovestilling men det er vanskelig når man aldri har vært der selv. Føler jeg selv ville digget å slenge meg nedpå en saccosekk men så var det det å komme seg opp igjen da.
   Måtte google spytt og graviditet og det virker som at det er flere som opplever dette fordi det kom så mange treff… og snorking er også vanlig. Hvis det er noen trøst så driver jeg både med sikling og snorking og jeg er ikke engang gravid, haha.

  4. Nerdinnen: Hehe, akkurat det tror jeg skal gå bra. Vi er i overkant matglade her i huset, men skulle det skorte på så har vi svigermor 7 minutter unna og hun er som mødre flest; livredd for at ungene hennes skal sulte.

   Haha, ja. Saccosekk høres digg ut, men er nok redd det kan bli vanskelig å komme seg opp, ja. Noen gang slår bekkenet seg helt vrangt og jeg kommer meg ikke opp av sofaen en gang! Hvis Eric er hjemme så får jeg jo hjelp, men har hendt litt for ofte at jeg har havnet på gulvet isteden når jeg har vært alene hjemme.

   Har alltid snorket og siklet litt selv, nå er det bare så sjukt… mye. Men godt det er flere av oss. Og at det ekstreme er en typisk graviditetsgreie. Mye rart som er typisk graviditetsgreie har jeg funnet ut :p

  5. Ah, sånn er moren min også, hun minner meg litt om de italienske mødrene i diverse komiserier/filmer.. – Er du sulten?! – Nei… – Jeg lager noe til deg jeg.
   Uff, det høres ikke godt ut. Vet de hadde en slags hvilestol for damene som brukte korsett under filmingen av Titanic fordi de ikke kunne sette seg ned men det er muligens litt ekstremt å skaffe seg noe sånt nå når terminen nærmer seg.
   Ja, da jeg skulle google dette med spytt i stad så kom det opp lister som “ting som skjer under graviditeten som folk ikke snakker om”, osv… mye rart og fascinerende.

  6. Nerdinnen: Ja, vi tror det bare gjelder italienske mødre, men jeg tror det gjelder alle mødre. Både mamma og farmor er også sånn. Og nå ble jeg plutselig litt redd for at jeg skal bli sånn…! O_O

   Har kjøpt en egen lenestol som jeg kan sitte å amme i på barnerommet, men dessverre får jeg ikke plass til den i TV-stua. Hadde jeg tekt på det litt før så skulle jeg ommøblert litt, men pytt… Men overraskende hva man lærer seg av teknikker for å vrikke seg rundt på gulvet. Som regel kommer jeg meg opp igjen, det tar bare litt tid og krefter. En sjelden gang blir jeg sittende helt fast over lengre tid..

   Ja, fascinerende lesing. Ikke så fascinerende å oppleve. Var f.eks veldig rart å gå rundt med øresus i fem måneder. Er visst helt normalt det…!

  7. Jepp, det gjelder nok alle så det er litt snodig at italienske (og greske) mødre har fått den stereotypen kastet etter seg.
   Hvis du er bevisst på det så blir du nok ikke helt Marie Barone men det finnes verre ting man kan gjøre mot barna sine enn å passe på at dem er mette.
   Det jeg husker som kjipt fra da jeg var liten var hvis jeg fikk dårlig samvittighet dersom jeg ikke orket maten noen hadde laget til meg sånn at jeg tvang den i meg likevel.
   Jeg hadde en periode hvor korsryggen min pleide å låse seg mens jeg lå i senga/sofaen/gulvet slik at jeg ikke visste hvordan jeg skulle komme meg opp. Ikke at jeg sammenligner med din situasjon men jeg kan forstå frustrasjonen.
   At øresus er vanlig har jeg aldri hørt om, man lærer noe hver dag!

  8. Det er mange leie ting for deg nå men det er mange i samme bås. Er sikker på at du får endel hjelp. Lykkle til med det som snart skjer.

  9. Nerdinnen: Mulig fordi de er litt mer overbærende på alle punkter. Tror hvert fall italienske gutter bor hjemme mye lenger enn gjennomsnittet andre steder.
   Det er sant! Men jeg håper jeg ikke blir en overbærende hønemor som løper etter ungen hver gang jeg fryser for å putte på henne genser. Og selvsagt blir man jo redd for at man skal bli alt for ansvarsløs og… Men egentlig så er det vel greit å være litt bekymret over disse tingene og for det vitner jo bare at man tenker over det..

   Resultatet av en slik låsning er mye av det samme, så da vet du hvordan det er. Bare forestill deg det samme med en 10 kg klump hengende på magen samtidig…!

   Blødninger fra slimhinner er også normalt. Blær mer fra gommene når man pusser tenner samt fra nesa O_O

  10. Ja, virker som at de duller litt ekstra.. greit å finne en mellomting. I starten er det vel sånn at man må gjøre slikt for å lære ungen men etterhvert burde man muligens gå fra å kle på ungen til å håpe at ungen skjønner selv at h*n burde kle på seg. Er i hvert fall sånn jeg ser det for meg hvis jeg selv skulle hatt barn. Ja, det at du bekymrer deg om disse tingene vitner jo bare om at du bryr deg, det er bare fint!
   Min løsning ble etterhvert å legge meg sakte over på siden, legge beina sånn som man gjør i fosterstilling for og så fortsette å “rulle over” sånn at jeg kunne strekke ryggen uten å ligge på den, hvis det gir mening. Man ser sikkert innmari rar ut mens man holder på…. hva skjer med bekkenet når barnet er født, blir det bra igjen eller er det sånn at man må ha trøbbel med det resten av livet?
   I alle dager, så rar kroppen er.. “det er en baby i kroppen, jeg må blø!”.. men det er sikkert en logisk forklaring.

  11. Nerdinnen: Haha, ja. Bruker en lignende teknikk selv noen ganger. Ser stort sett rar ut uansett hvordan jeg sitter, ligger eller prøver å bevege meg nå om dagen. Tror samboeren har sett det meste nå… Men så vidt jeg har skjønt så skal bekkenet gå tilbake til normalt en stund etter fødselen. Noen kan slite med det i ettertid, men det er som regel de som har vært tilnærmet invalidisert på grunn av det under graviditeten. Det har heldigvis ikke blitt så ille for meg siden jeg har hatt mulighet til å regulere det ved å ta pauser og hvile når jeg kan, men tenker det må være ganske jævlig for damer som av ulike grunner ikke kan det. Enten pga jobb eller at de må løpe etter masse andre unger.

   Alt blodet skyldes at slimhinnene blir mer blodfylte, antakelig fordi hjertet pumper 30-50% mer blod ut i kretsløpet enn normalt. Men ja, mye rart man må ta hensyn til og tenke på… Selv har jeg til tider slitt litt med lav blodprosent pga jernmangel, jordmor har snakket om at jeg må få den opp, men at det ikke har vært skadelig for barnet siden hun tar det hun trenger av næring, det er jeg som blir slapp som følge av det. Så sist jeg gikk tom for jern for et par uker siden så stresset jeg ikke med å skaffe nye piller før fastlegen nevnte at hvis jeg begynte å føde med lav blodprosent så var det ikke sikkert at de fikk stoppet blødninger under fødselen…! Skal si de pillene kom fort i hus igjen.

  12. Legger sikkert til mye stress også hvis man f.eks har andre barn å tenke på, ser for meg at man er på gulvet og ikke kommer seg opp mens man ser på at en annen unge begynner å leke med komfyren.
   Ja, det gir mening.. jeg syntes likevel det høres litt snodig ut at kroppen gjør så man blør, for man trenger jo blodet sitt men hvis man plutselig har mye ekstra så gjør det kanskje ikke så mye. Bra legen fikk fortalt om dette med pillene, man har sikkert nok å bekymre seg over under en fødsel om man ikke skal blø ihjel også.

  13. Nerdinnen: Ja, man har visst litt ekstra blod å gå på. Men det har jo i grunn damer hver måned, sånn som vi er nødt til å kvitte oss med det:p
   Men huff ja, gruer meg til fødselen. Og nå er det fire dager til termin… Jordmor sier jeg skal finne urkvinnen i meg når det skjer, men det virker så søkt nå. Ser bare for meg at det blir masse uutholdelige smerter og så blir jeg første kvinne i historien som bare gir opp og så må de skjære ungen ut av meg fordi jeg ga opp.

  14. Sant det, det tenkte jeg ikke på engang, haha.
   Jeg tror aldri jeg har hørt om noen som har gitt opp en fødsel (nærmeste er vel de som plutselig må gjennom et keisersnitt av helsemessige årsaker men det er ikke akkurat det samme som å gi opp).. vi mennesker er dyr med instinkter som alle andre dyr og jeg ser for meg at de vil ta over når man er i en slik situasjon, så urkvinnen dukker nok opp.

  15. Nerdinnen: Håper urkvinnen har tid til å henge litt igjen, kan tenke meg at hun kan være litt kjekk å ha i andre situasjoner også.

   Ooh. Halvannen time til ny episode av Game of Thrones….!

  16. Urkvinnen er nok kjekk å ha fremme, så lenge hun ikke alltid lager de lydene hun visstnok kan lage under en fødsel.
   Jaaa, jeg sitter og skriver et blogginnlegg nå fordi jeg ikke vet hva annet jeg kan gjøre for å ikke sovne før den tid.

  17. Nerdinnen: Ja, lydene og alt sinnet. Har hørt det kan bli mye banning og skriking. Jordmor har fortalt samboeren at det som blir sagt på fødestua skal forbli på fødestua… Men tror ikke han helt skjønner hvor ubehagelig det kan bli for meg, han driver visst å samler opp vitser og one liners han kan fortelle meg under fødselen så jeg skal bli i bedre humør. Veldig søtt, men usikker på om det er riktig fremgangsmåte. Blir spennende å se.

   Vi dro å så en sen kinofilm, så jeg lever fortsatt litt på adrenalinet etter den. Det holder meg forhåpentlig i gang frem til klokka 3. Så den nye Spider-Man filmen, morsom og actionfylt! Men så du hadde blandede følelser om Logan?

  18. Aw, tanken til samboeren din er god men han risikerer jo å gå deg på nervene. =P Kvinneguiden har noen festlige tråder om emnet, blant annet denne: http://forum.kvinneguiden.no/topic/371417-morsomme-ting-mannen-sagjorde-under-f%C3%B8dselen/
   Har sykt lyst til å se nye Spider-Man selv men jeg venter nok på DVD-en.
   Ja, jeg fikk blandende følelser om Logan.. filmen var veldig bra syntes jeg men slutten gjorde meg skikkelig trist. Klart, filmer kan ikke alltid ha lykkelige slutter men come on, det er jo WOLVERINE, en av mine barndomshelter.

  19. Nerdinnen: Haha, den tråden kan jeg kose meg med frem til GoT begynner. Blir morsomt å se hva vi kan legge til på den tråden! Jordmor prøver i alle fall å forberede fyren på at det kommer til å være et av de øyeblikkene hvor han kommer til å føle seg mest ubrukelig og maktesløs i hele sitt liv.

   Slutten på Logan er helt for jævlig trist. Eneste som gjør at den funker er fordi den skal avslutte æraen til Hugh Jackman som Wolverine, noe som også er helt for jævlig trist, for han har jo vært perfekt i rollen. Blir spennende å se hvem som tar over i fremtiden. Håper det blir en scruffy looking guy, ikke noe pretty boy greier.

  20. Ja, tror fødsler er ganske kjipt for mannen, det er liksom ikke noe dem kan gjøre og hvis dem prøver så blir det kanskje litt feil og så videre. Trøsten blir vel at man kan få festlige historier ut av det (som i tråden jeg linket til). Mamma fortalte meg at da hun skulle fortelle pappa at vannet hadde gått så var reaksjonen hans “hva for et VANN?!” med et irritert tonefall.
   Ja, det var en fin avslutning men de kunne ha prøvd å gjøre den litt mer lystig da, han kunne haltet med datteren bort til grensa eller noe sånt. =P Har hørt at det også var Patrick Stewarts siste film som Charles Xavier men da har vi i det minste James McAvoy… hvis Wolverine-rollen går til Channing Tatum eller noe sånt så skriker jeg, han ser så dum ut.

  21. Nerdinnen: Haha! Høres ut som han trodde det var en lekkasje et sted han måtte fikse. Begge fødslene til mamma var over på en time, så pappa rakk aldri å ha noen særlig reaksjon på det bortsett fra at han var livredd for at mamma skulle føde i bilen hans.

   Ja, det kunne funka. Jeg lurer jo også på hvordan dette med å ha laget en film om døden hans kommer til å påvirke andre filmer med Wolverine. Kommer til å bli et styr å holde følge med alle tidslinjene i Marvel-universet etterhvert…! Stakkar samboeren er ikke så inn i dette og jeg hadde bare fortalt ham at vi skulle se en ny spider-man film, men glemte å nevne at det var en helt ny spider-man og at dette kom i etterkant av det han hadde sett i avengers og civil war, så han var mildt sagt forvirret. Men han syntes den var morsomt og underholdende for det.
   Har sett flere sånne “folk vi tror kommer til å spille wolverine” artikler, og da kommer det opp mange skumle alternativer som jeg håper ikke er en realitet. Som Liam Hemsworth, broren til han som spiller Thor. Han er i Channing Tatum kategorien. Jeg syns Tatum er en morsom fyr, men ikke som Wolverine. Jeg blir alltid litt flau på hans vegne når jeg tenker på Magic Mike.

  22. Ja, til hans forsvar så lå han og sov så jeg vil tro han fikk fart på seg etterhvert. Hehe uff, skulle nesten vært egne “fødebiler” til sykehusene sånn at fedrene slapp å måtte kjøre selv og bekymre seg over snodige ting i tillegg til alt stresset med å få den fødende til sykehuset.
   Jeg og lillesøster satt i går og prøvde å sortere filmene etter riktig kronologisk rekkefølge når det kommer til handling i filmene men jeg tror jeg må ha filmene fysisk foran meg for jeg gikk litt i surr av å tenke på det.
   Jeg må innrømme at jeg kun har sett den første Avengers-filmen og har ikke sett Civil War så jeg håper jeg får hengt med selv når jeg skal se nye Spider-Man.
   Channing Tatum er grei nok skuespiller men se for deg han med Wolverine-håret for eksempel.. jeg klarer ikke å se for meg noen andre være Wolverine med unntak av Liev Schreiber men det ville vært teit fordi han allerede har spilt Wolverines bror.

  23. Nerdinnen: Interessant, den rekkefølgen skulle jeg likt å sett. Og spennende om man får noe fornuft ut av det fordi det hender det dukker opp små hendelser i de ulike filmene som på sikt ikke gir mening, men har forstått det slik at Marvel nå prøver å rydde opp i alt dette med de nye filmene sine.
   Ja, tror ikke du skal ha noe problem med å følge med i Spider-man selv om du ikke har sett civil war, du får en kort oppdatering i starten.
   Nei, klarer ikke å se for meg Tatum som Wolverine. Må være en skuespiller som kler å være i overkant hårete!

  24. Ja, tror jeg skal finne alle filmene etterpå og se hvordan jeg ville gjort det, bare for moro skyld.
   Jeg klarer ikke å komme på en bra Wolverine, av en eller annen grunn så sitter jeg og ser for meg Sean Connery men han er temmelig oppi åra nå.

  25. Nerdinnen: Ja! Sean Connery hadde passet. Jack Nicholson og i sine yngre dager, noe som kunne vært litt kult at han var en ikonisk karakter i hvert tegneserieunivers, Joker i en og Wolverine i et annet. Har og tenkt litt på Tom Hardy, han kan jo være ganske scruffy, men han skal jo være Venom. Og så ser jeg for meg at en som skal være Wolverine må ha mye hår og masse tenner.

  26. Jobber meg systematisk gjennom IMDb jeg nå, for å finne den perfekte Wolverine, så langt har jeg kommet frem til at Iwan Rheon kunne kanskje vært kul som en ung Wolverine men da måtte vi ha dratt langt tilbake i tid siden han levde en stund.

  27. Nerdinnen: Hmm.. Interessant, men ja. Det måtte vært litt tilbake i tid.
   Jeg googlet “hairy actor”, men det kom stort sett bare opp bilder av Hugh Jackman, haha.

  28. Nerdinnen: Nei, ikke Butler! Det er noe med måten han prater på som kan bli i overkant irriterende.
   Foreløpig ser det ut som Courtney leder!

  29. Nerdinnen: Ja, dialekten er lett å endre, men han får en sånn crooked munn som kan se litt rar ut. Men mulig han har overdrevet den i noen filmer.

   Tja, kanskje det. Litt eldre og litt større, så kunne det jo fungert. Men om jeg skulle plukket noen fra GoT så ville det vært Rory McCann som spiller The Hound. Men han kan virke litt for tung igjen.
   Jaggu ikke lett å være castingansvarlig….!

  30. Ja, jeg så for meg hvis han var eldre, mer hårete, muskuløs, osv.. han har liksom blikket syntes jeg. McCann er kul men jeg ser ikke Wolverine i ham fordi han er så rolig, hvis det gir mening?

  31. Nerdinnen: Jeg elsker den videoen hvor man ser Jackman legge på lyder til Logan, https://www.youtube.com/watch?v=duNthLoHT1E, går fra barsk til blid på 0,1 sekund. Åh, kommer til å savne han som Wolverine………….
   Haha, McCann ser helt wack ut i Hot Fuzz, men det er litt mer sånn Jaws fra Bond aktig.
   Vanskelig oppgave altså. Hva med “vår egen” Hivju??

  32. Ja, det er så kult å se på! Nesten så det bare er like greit å droppe Wolverine fremover.
   Jeg tenkte på Hivju selv men jeg føler det ville blitt litt “se så sinna Tormund er!”

  33. Nerdinnen: Hehe, ja, enkelte er nok litt for bundet til den rollen man først kjenner de som, men prøver å se for meg Hivju med mørkt hår, mulig han hadde sett litt mindre Tormund ut da.
   Men viktig at de skaffer en som er litt ung da, slik at de ikke trenger å bytte han ut med det første. Jackman har jo vært Wolverine i 17 år!! Fra han var 31…. Syns han fint kunne holdt på i minst ti år til jeg da…

  34. Hivju er absolutt en bra kandidat men er det ikke vanskelig å “bytte farge” på rødhårede sånn at det ser naturlig ut? De har jo et veldig unikt utseende.
   Mhm, det blir sykt rart å eventuelt skulle se en annen spille Wolverine..

  35. Nerdinnen: Kan være han må gå noen runder i sminkestolen, men det tror jeg man må uansett om man skal være Wolverine. Men ja, mulig det er vanskeligere. Prøver å tenke på kjente rødhårete som ikke er rødhåret lenger, men kommer ikke på noen..

  36. Nerdinnen: Hmm… Absolutt hårete, men usikker på om jeg hadde klart å se ham i den rollen siden jeg syns han er litt teit i både Hawaii 5-0 og Moonlight :p Men jeg var litt inne på makkeren hans i Hawaii 5-0, Scott Caan. Men han virker litt lav. Og litt for blond.

  37. Nerdinnen: Mulig mulig. Utrolig hvordan castingfolk klarer å bli enige, men de opplever vel at det kommer en inn som alle bare “WOW!”. Kanskje de går for en som er totalt ukjent.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg