Ugangprosjektet med Writers Bench & Oslo, Farge & Tusj Tour

Forrige helg gikk årets Ugangprosjekt av stabelen i Drammen, det store kunstprosjektet hvor norske og internasjonale kunstnere setter sitt preg og farge på byen. De tidligere årene har prosjektet tatt for seg alle undergangene og satt opp store veggmalerier. I år har de gått helt tilbake til røttene og fokusert på å dekke den 1500m2 store lovligveggen for graffiti på Rundtom i Drammen. Jobben har blitt gjort av store graffitimalere som Igot, Celt, Emil, Kider, Exem, BigBen, Poker, Mars, Keis, Ohno, Urge, Moves og Acho.

Samtidig kom det storfint besøk til Final Outlines sitt galleri, “The FOG“, på Globusgården. Writers Bench Bronx Made har vært på graffititurne i Norge, og malerne Stay, Cesta og Sabe tok turen for å gjøre livemaling på taket mens norske Warlocks sto for underholdningen. Uheldigvis var Drammen dynket i regnvær under dette arrangementet, men litt vann har aldri hindret graffitimalere, eller hip hop’ere, så veggene ble malt og publikum vel underholdt. Warlocks har ikke utgitt noe siden 2005, så de vattet opp med gode, gamle klassikere.

 
Foto: Writers Bench Bronx Made

Siden samboeren skulle være opptatt med både lovligveggen og dette arrangementet, hadde jeg invitert Mamma til å være hjemme hos meg hele helgen i tilfelle bebis bestemte seg for å komme ut, så jeg dro med både henne og søster’n ned på Globus. Mamma har ikke hatt noe særlig befatning med hip hop, bortsett fra tenåringsårene til søster’n hvor hele huset jevnlig ristet i bassen fra Cypress Hill, Wu-Tang Clan og Warlocks, så takket være dette kunne mamma jamme med på låter som “Stay Warm‘” og “Time Flies“. Søster’n på sin side gikk full-on groupie og stalket Tech (AKA Andre Eriksen) etter konserten for å ta en selfie.

Dårlig vær til tross, det var en fin opplevelse, men jeg håper været er bedre når Fellesverket rigger til konsert på taket den 25. august!  


Foto: Stay One Cod


Foto: Shujah Malik Awan

Bilder fra lovligveggen kan sees på Ugangprosjektets Facebook-side.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg