A til Å

A til Å. I hva da? Alt, selvfølgelig.

A for Ansvar
Jeg har en tendens til å påta meg ansvar, vel viten om at jeg verken liker det eller er noe flink til å være en ansvarlig voksen. However, jeg klarer å komme meg unna med ansvar så lenge det ikke kreves at jeg har ansvar ovenfor noen andre. Og dette er nettopp en av grunnene til hvorfor jeg har sånn smålig panikk over den nye verdensbeboeren jeg skal sette til verden, for jeg må jo ha ansvar for henne i minst 18 år. Men jeg har vokst på ansvar før. Kanskje jeg gjør det igjen.

B for B.A.D.
Vi er 13 stykker med samme, lite gjennomtenkte tatovering på høyre arm. Hvorfor? Vel, da de første av oss skulle ta den så leste vi ikke lenger enn til D i alfabetet. 
“Hva skal vi skrive?”
“A…B…C…D…”
“BAD!”
“Ja, god ide!”

Det var ingen god ide. 
Men det ble en morsom historie da.


Finn en feil.

C for Chili Cheese.

D for Dagligvarer
Jeg har blitt en racer på å handle dagligvarer til redusert pris. Ikke bare fører dette til at jeg sparer inn en god del penger, men jeg får også prøvd en del varer som jeg vanligvis ikke ville kjøpt, som diverse typer pasta, pannemix og ferdigretter. Sistnevnte har jeg hamstret en del av i det siste fordi jeg har hørt at livet med en bebis kan være såpass slitsomt at man ikke orker å kokkelere noe særlig.
Men jeg skal ikke skryte for mye av innsparingene mine, ei planen om å lage rask mat hjemme, fordi samboeren er i overkant glad i å ta med take away hjem. Og jeg stopper ham ikke.

E for Eric.

F for Farlig
Hvis noe er eller kan bli farlig så får jeg noia og cheeser helt ut. Allerede før jeg har fått ut babyen tenker jeg på potensielle farer som ting hun kan sette fast i halsen, bordkanter hun kan slå seg på, trapper hun kan falle ned eller haier hun kan svømme på. Jeg er også klar over at mye av frykten min rundt enkelte faremomenter er irrasjonell, så jeg er virkelig nødt til å jobbe med meg selv for å ikke overføre noe av denne frykten til datteren vår. Jeg vil heller at hun møter verden med den samme fryktløse holdningen til pappaen sin, enn frykten min. 
Men mulig det må skje på bekostning av et nervesammenbrudd eller to fra min side.

G for Gravid
Utvilsomt en av de merkeligste opplevelsen jeg har gått igjennom både fysisk og psykisk.
Usikker på om jeg egentlig ønsker å anbefale det til noen. Mulig jeg endrer mening når jeg har fortrengt fødselen og kommet over skrekken av å ha et barn.

H for Hengepupper
Ammeperioden har ikke begynt en gang og jeg irriterer meg allerede over store, tunge og deformerte bryster. Det er så ille at brystvortene mine peker ned i gulvet. Helst vil jeg bare gjemme de bort i en BH, men det er så tungt for skuldrene og ubehagelig rundt livet, så jeg foretrekke å gå uten. Men å gå uten BH skal visst være sjukt ubehagelig når man har melkespreng, så det må nok shoppes inn noen gode ammebh’er i nærmeste fremtid. Melka kommer visst ikke før etter fødselen, så jeg avventer litt for å se hvor massive de blir… Noen som vet hvor man får kjøpt gode, men ikke så dyre, ammebh’er i størrelse 85H (eller større….)?

I for Iris
KAN DU KOMME UT SNART?!?

J for Jul
Hadde aldri trodd at jeg, Grinchen, skulle si dette, men jeg gleder meg til jul! Det virker ganske gøy å kunne oppleve slike høytider med et lite barn, selv om hun neppe kommer til å skjønne noe særlig av det i år. Og siden jeg er helt i sparemodus så har jeg blitt såpass kynisk at jeg tenker på julegaver som en fin måte å spare inn litt penger. Så i år står det kun fornuftige ting på ønskelista!

K for Katt
Håper jeg får en katt i julegave. *Hint hint* Og det ER fornuftig. Se bokstav R.

L for Lykke
Det er ganske klissete å innrømme, men for tiden føler jeg meg ganske lykkelig. Dette til tross for at jeg er arbeidsløs og har tatt ny rekord i vektøkning. All lykken kommer av at jeg for første gang på 18 år har gått en lengre periode uten noen som helst form for rusmidler. Jeg har ikke spist en smertestillende tablett en gang under graviditeten, og det har gjort meg godt å for en gang skyld takle alle følelser, medgang og motgang på en edruelig måte. 
Det er også litt banalt, men under denne prosessen har jeg fått mye hjelp fra et skilt som samboeren kjøpte til meg da vi feiret 30 årsdagen min i Gøteborg:

Det er en ganske forenklet oppskrift når det gjelder å finne lykken for det kan være mange ting i livet man ikke får gjort noe med selv, men det finnes alltid noe man kan endre. Og ved å endre flere små ting til sin egen fordel, så kan det bli enklere å håndtere de store, tunge tingene. Kanskje.
Det er verdt et forsøk.
Funka for min del.

M for Mamma
Det er litt merkelig hvor avhengig man blir av sin egen mamma når man skal bli mamma selv, men jeg hadde aldri klart å komme meg så bra gjennom denne graviditeten om det ikke var for mammaen min. Kroppen går igjennom ganske mange nye og ekle stadier, så det er fint å kunne diskutere de tingene med noen man føler seg trygg på. I tillegg så er mammaen min supersnill og hjelpsom, så hun pleier å komme på besøk for å hjelpe meg med både rydding, oppussing, hagearbeid og husvask. Sårt trengt!

N for Nattmenneske
Selv om jeg syns det er deilig å ligge og dra seg i solen, og vintermørket har en tendens til å gjøre meg noe depressiv, så får jeg en egen energi av kveldsmørket og natten. Jeg er langt mer kreativ mellom kl 22.00 og 03:00, enn andre tid på døgnet. Men om jeg bruker den kreative tiden fornuftig er en helt annen sak…

O for OK
Hvis du bare får et “ok” fra meg via SMS eller andre medier så er jeg mest sannsynlig ikke fornøyd med hva enn det er jeg svarer på (men hvis du har driti skikkelig på leggen så får du en “whatevs”).

P for Potetgull
En av mine store laster er potetgull. Det er så ille at samboeren kaller meg chipsvrak.

Q for Q-Melk
Jeg foretrekker Q-Melk over Tine. Bedre sjokomelk og lavere pris.

R for Rotter
Det er rotter i området her, og en, eller flere av de, har bosatt seg i boden vår. Der ute oppbevarer vi vedkubber, pantflasker og plastavfallet. Hver gang jeg tar tak i en pose med pantflasker står jeg igjen med bare posen fordi bunnen er tygd vekk. Det er også en del hull i den store sekken med plastavfall. At rotter har skylden vet vi med sikkerhet siden naboen har sett de flere ganger, og da vi hadde rørinspeksjon fikk vi tatt opp en på film. I kloakkanlegget. Rørinspeksjonsmannen lo godt da og sa vi måtte passe på så vi ikke ble bitt i rumpa mens vi satt på dass. Jeg bare lo sjæl fordi jeg trodde han kødda. Men det gjorde han ikke.
Så jeg vil ikke bare ha katt fordi jeg er crazy cat lady, men fordi vi trenger det.

S for Sove
Jeg elsker å sove, men hører det kan bli svært lite av det i fremtiden. 

T for Tapped Out
Er helt avhengig av spillappen “The Simpsons: Tapped Out” som går ut på at man skal bygge Springfield opp igjen etter at Homer har sprengt hele byen til hælvete. Avhengigheten min er så ille at jeg legger opp dagen min ut i fra hva slags oppgaver jeg får av spillet. Nå om dagen er det Homerpalooza-event, en musikkfestival, hvor man kan samle inn poeng for å få nye karakterer og diverse stæsj hver fjerde time, og jeg logger meg inn selv på natta! Men det er i grunn ikke så stort fordi jeg er jo tross alt oppe å pisser hver time uansett….

U for Ugangprosjektet.
Drammens største (og for så vidt eneste) graffiti-festival! 


Fra Ugangprosjektet 2016.
“Gaia” av spanske PichiAvo

V for Vannavgang
Må ikke forveksles med vannlating som er tissing (selv om jeg fint kunne skrevet om det også fordi jeg pleier å gå på do typ tre ganger så ofte som et normalt menneske), men vannavgang som i “vannet går! Nå må jeg føde!”. Men i motsetning til hva man ser på film så er ikke det at vannet går det vanligste tegnet på at fødselen er i gang. Faktisk så skjer det bare omlag 10-15% av gangene at vannet går først, som oftest begynner fødselen med rier. Vonde, smertefulle rier. Deretter går vannet av seg selv eller ved hjelp fra jordmor. Men hva vet jeg? JEG HAR JO FAEN IKKE FØDT ENDA.

W for Whiskey
Gud, som jeg savner whiskey. Etter 9 måneder med avhold skal det bli digg å ta seg en Jack on the rocks igjen, men jeg må nok passe på å ikke drikke i samme tempo som tidligere. Whiskeytoleransen min, som jeg forøvrig var ekstremt stolt av, er nok ikke den samme som før. Det er litt trist. Men på en annen side så passer det jo utmerket inn i den nye og sparsomme hverdagen min, for nå blir jeg billigere i drift på fylla. Ikke kan jeg være så ofte på fylla heller. 

X for X-kromosom
Har to x-kromosomer som gjør meg til jente, men skal ikke si at slike ting opptar meg så mye. Det var rett og slett i mangel av andre ord på x.


Superfeminin.

Y for Yoghurt
Da jeg var liten spiste jeg mye yoghurt, men etter at jeg gikk på en smell med noe forferdelige yoghurtgreier i Danmark på midten av 90-tallet så la jeg yoghurt for hat og ble kvalm bare av tanken og lukta. De siste årene så har jeg derimot begynt å prøve meg litt frem igjen, og har funnet flere favoritter. 

Z for Zombie
Syns zombiefilmer og serier er svært fascinerende. “The Walking Dead” står selvfølgelig på lista, men nylig gjorde jeg meg ferdig med “Z Nation” på Netflix, som ikke er like bra, men den har definitivt sine øyeblikk.

Æ for Æsj
Første ordet som dukker opp når jeg ser meg i speilet. Det gikk bra en stund. I andre (og litt ut i tredje) trimester følte jeg meg overraskende fin og fikk faktisk en del skryt fra folk om at jeg så uforskammet bra ut. Det var ganske hyggelig å høre. Nå er jeg bare svær og klumpete. Forhåpentlig endrer det seg når jeg har trykket ut klumpen på 4 kilo og andre kroppslige væsker.

Ø for Øl
Fotballkamper har liksom ikke blitt det samme uten øl. Og så har jeg savnet utepils.

Å for Åssiden
Beste bydelen i Drammen!

13 kommentarer
  1. Haha Jack er vel en av grunnene til at eg aldri har blitt gravid, nekter å gå ett år uten 😛 Men Nation Z, jøss for en snodig serie! Sesong en var jo helt OK, mens sesong to var rein komedie…stripperzombie? Z-weed? Zombier på drugs? Lo so vi grein her i huset 😀 Artige greier..

  2. Doc&Dask: Jack er også en av grunnene til hvorfor jeg utsatte graviditeten så lenge jeg kunne! Samboeren måtte vente 12 år før livmoren min ble klar..

   Ja, sesong to var veldig rar! Fulgte ikke akkurat med fordi innholdet var spesielt kult, men man ble jo nysgjerrig på hva de ville finne på neste gang. Enkelte scener er utrolig morsomme, men de bommer litt på humoren noen ganger, men det skyldes en blanding av skuespillerne og manuset. Men skulle jeg likt å sett de zombiene som hadde fått i seg viagra! Og så fikk jeg litt hakeslipp da forfatteren av “A Song of Ice and Fire” (Game of Thrones) dukka opp som zombie i en episodene… Hehe. Skal komme en sesong tre da, blir vel til at jeg ser den og. Kan være den blir bedre for budsjettet har vel økt litt 🙂

  3. Sesong 3?? Oy, da får vi vel se mer av den ungen kanskje.. For nå eg jo alle forskere bitt, så noe vaksine blir det vel ikke… Hehe vel vel, nei noe kvalitetsserie er det vel ikke akkurat, men helt grei underholdning til tidsfordriv. Og ikke minst latter 😀

  4. Doc&Dask: Den zombiegraviditeten var litt klein å se på mens man var gravid sjæl. Heldigvis var det ikke noe tegn til zombiebaby når vi var på ultralyd sist 😀
   Men skal bli spennende å se hva den ungen klarer å utrette, men håp for menneskeheten er det vel neppe. Men man vet aldri med den serien der da, logikk er ikke dens sterkeste side.

  5. Doc&Dask: Hehe, takk takk! Håper den skal være over i løpet av de nærmeste dagene, 5 dager på overtid nå…. I serien tok i alle fall ungen litt ansvar og krabbet ut sjæl 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg