Ting babyer gjør

De har en telepatisk forbindelse til omgivelsene
På lik linje med katter som klarer å matematisk regne ut hvor det er minst passende å sitte, så vet babyer nøyaktig når det er minst passende å våkne, skrike, bæsje i bleia og andre upassende handlinger. Slapper du av? Det kan, i følge babyen, kureres med skrik. Har du akkurat satt deg ned for å spise et varmt måltid? Det kan babyen lett kjøle ned et par hakk ved å kreve oppmerksomhet og konstant byssing. Akkurat kledd på babyen? Da er det tydeligvis ganske digg å bæsje.

De er voldelige
Det sies at all fektingen babyer gjør er ukontrollert. At det er rykninger den lille kroppen deres gjør fordi de ikke har kontroll over musklene sine. I call it bullshit. De gjør alt med vilje! Bebis var knapt to uker før hun langet ut og ga meg et blått øye. Og selv om  babyer i den alderen verken ler eller smiler, så kan jeg banne på at det var akkurat det hun gjorde når slaget traff meg.
På en annen side så virker det plausibelt at babyene ikke har helt kontroll over disse bevegelsene for det hender jo titt og ofte at hun slår seg sjæl. Dette kunne man jo forøvrig bortforklart med selvskading, men hver gang hun treffer seg sjæl i trynet med knyttneven ser hun på meg som om det er jeg som har slått henne så hun har muligens ikke helt peiling på hva det er hun gjør.

Faceplants
Det er ikke bare armer og bein som (visstnok) er ukontrollerte hos babyer, de har heller ikke noe styring på nakkemuskulaturen, men de prøver iherdig å bruke den, dette gjør spesielt bebis når hun ligger på brystet mitt. Hun løfter opp hodet, stirrer meg rett inn i øynene og planter så hele trynet, med nesa først, rett ned på brystet mitt med overraskende stor kraft. Deretter løfter hun hodet opp igjen og ser på meg som om det hele er min feil.

Dødsskrik
Den eneste formen for kommunikasjon babyer benytter seg av er skriking. Full bleie? Skriking. Sulten? Skriking. Trøtt? Skriking. Rape? Skriking. Vår bebis skriker heldigvis ikke så mye (enda!), når hun først gjør det så er det som regel fordi hun er sulten. Og så sitter man der da, med flaska ved siden av og venter på at den skal oppnå kroppstemperatur så man ikke brenner henne i stykker innvendig, og prøver iherdig å vise henne at “flaska er her, du får mat om to sekunder”, men hun skriker fortsatt som om jeg prøver å sulte henne ihjel. Det overrasker meg at hun enda ikke, etter snart 8 uker, har klart å koble opp den flaska med mat, hun reagerer overhode ikke på den før den er plantet inn i munnen hennes. Men uroen over senga, som hun oppdaget først her om dagen, den smiler hun til bare vi entrer soverommet hennes.

Motbeviser alt du sier
Du må for gud skyld IKKE skryte av babyen din! Uavhengig av hva og hvorfor du skryter så kommer babyen din til å motbevise dette så fort den får sjansen. Eksempler (ikke selvopplevde. Enda…):
“Babyen min har regelmessig avføring” – Får akutt diare
“Babyen min sover hele natta” – Begynner å våkne hver bidige time
“Babyen min elsker mennesker” – Begynner å skrike hver gang noen andre enn mammaen kikker i deres retning
“Babyen min er kjempesnill” – Får kolikk
 

To be continued…

4 kommentarer
  1. …og likevel kommer du til å ønske denne perioden av livet aldri tar slutt (når barna vokser opp). Ha en fin helg! Antar det passer å spørre hva du skal gjøre i helga? Btw så du Rosenborgs første omgang i går? Baklengsmål til tross – de spilte som et STORLAG!

  2. Slike små har sine måter og si fra på. lærer kroppspråk tidlig. Ere sikker på at du har noen herlige timer, dager og år framfor deg med Iris.

  3. rteworld2: Kommer nok til å savne noe av dette 😉
   Her i helgen så blir det vel det samme som alle andre dager; babydill fra morgen til kveld! Blir kamp på søndag kveld da! Får håpe de får tatt igjen for tapet mot Zenit, syns de fortjente et bedre resultat ja!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg