Barely alive

Hola! Still alive… Barely tho.
Jeg er nemlig trøtt hele tiden og er på evig jakt etter den ultimate søvn. Hver dag har jeg en plan om å krype til sengs med en gang bebis har funnet drømmeland, men det er jo alltid noe jeg må se på eller gjøre som fører til at hele søvnen blir utsatt til midnatt. Og det er helt horribelt at jeg ikke klarer å karre til  meg noen ekstra timer for bebis pleier å sove mellom 7 og 12 timer hver natt, så her er det ingen grunn til at mammaen i huset ikke skal få seg nok søvn. Det handler rett og slett om prioritering, men det er jo tross alt noe jeg var ræva på fra før av. Jeg hadde mange planer og tanker om diverse forbedringer som skulle tre i kraft når bebisen kom, men vi kan trygt konkludere med at man ikke får noen personlighetsforandring etter fødsel som gjør en til ett oppegående og dugelig menneske. I så fall så har det ikke tredd i kraft enda.

Først og fremst så skulle jeg jo gå ned i vekt med både amming og trilleturer. Ammingen gikk til hælvete og de daglige trilleturene har ikke tatt av så mye som ett eneste gram. Nå er jeg så tjukk at badevekta har blitt omhyggelig gjemt kun fordi jeg er drittlei av å få angst hver gang jeg ser den. Sigarettene som lå på hylla i 9 måneder dukket opp like etter at melka forsvant. Planene om fotavtrykk og babyalbum ligger litt på vent. Påbegynt, men på vent. Ingenting går riktig som det skal, og i helgen som var hadde bebis sitt første familieselskap og undertegnede fikk bevist for et tosifret-antall mennesker hvor dårlig mor hun er.

Hjemme i det daglige hender det jeg føler meg tilstrekkelig. Nesten litt flink. Sånn som da jeg dro frem julepynten før desember. Men det skyldes også denne dingsen her som på daglig basis gir meg oppmuntrende ord:

Noen ganger tror jeg på den, andre ganger ikke. Spesielt ikke på sånne dager som i går da jeg leste om babyens utvikling i tredje måned og at mor visstnok i denne perioden skal føle en trang for å finne på noe på egenhånd for første gang. En trang jeg allerede hadde etter 14 dager. Det er sånn 12 uker siden. 
Følelsen av å ikke være helt tilstrekkelig understrekes også ytterligere av manglende kompetanse i tillegg til at jeg kjenner på kroppen at det er enkelte babyting jeg ikke makter å gjøre. Som babysvømming. Det ville vært helt nydelig å se bebis flyte rundt i et basseng, men selv får jeg lettere panikkanfall av tanken på å måtte vise meg frem i bikini eller badedrakt. Kommentarer som “det burde ikke gå utover ungen din” stikker dypt for jeg vet jo at det ikke burde, men samtidig går fanden litt i meg. Folk har jo ulike intimsoner, så jeg kan banne på at det er andre oppgaver jeg gjør som andre mødre sikkert ikke er komfortabel med, uten at jeg kan bygge opp den påstanden med noen eksempler. Men jeg liker å tro det. I dag. For i dag så tror jeg på den koppen.

6 kommentarer
  1. Å jeg vet akkurat hva du snakker om. Poser under øynene til tider som det holder. Må vare gjøre ditt og datt når ungene er lagt, haha. Jeg er sikker på du gjør en super jobb som mor, så ha tro på den koppen:-)

  2. *Trøsteklem* og du er helt normal! Det trenger ikke være så jævlig firkanta serru, noen har det sånn og slik, mens andre totalt motsatt. Baby vokser og ser ut som har det helt strålende, det må vel være det viktigste;) Ting faller nok på plass slik du vil ha det etterhvert:)

  3. Dagene går i vante ganger. Det er blitt desember og de få gavene jeg skal jeg begyunen på i morgen. Jeg veit hva jeg skal ha og ca hvor mye gave vil koste. Pynte skal jeg i svært liten grad, ser frem til da jula er over. Håper jeg kan unne meg litt julekos på en kafe i løpet av desember. Ha en fin kveld.

  4. Anonym: Jah, har en lang liste med ting som skal gjøres etter at hun slukner om kvelden, men får som regel bare pløyet meg gjennom en tredjedel. Har en evig to-do list, men dett er vel normalt :p
   Skal ha litt mer tro på den koppen…! 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg