O´jul med din glede…

…og barnlige lyst! 

Etter cirka 15 år (!) med manglende julestemning har jula endelig blitt ønsket velkommen inn i stua av undertegnede. Bebis er selvfølgelig alt for liten til å skjønne hva som foregår (til å skjønne noe som helst faktisk), men siden jul antakelig blir en viktig greie for henne senere i livet så tenkte jeg det var like greit å bare starte med julehysteriet nå. Dessuten så ønsket jeg å ha en jul med sterkt kontrast til fjorårets julefeiring. Den besto for det meste av kvalme, spy og løgner.
Bebis meldte jo sin ankomst 16. desember, og det var alle turene mine med porselensbussen som fikk samboeren til å ymte frempå at det kanskje var passende med en graviditetstest. Jeg trodde selvfølgelig ikke at den ville være positiv, jeg var jo bare litt dårlig etter alle selskapene vi hadde vært i den siste tiden. Og dessuten hadde jeg mange flere feiringer framfor meg; julebord og familieselskaper. Og så var jo kjøkkenet i det nye huset ferdig og det måtte jo innredes! En oppgave jeg så for meg kom til å inkludere mye vin og øl, gjerne akkompagnert av en brisen venninne eller to.  

Isteden ble førjulstiden tilbragt på sofaen hvor jeg vrengte sjela mi ned i ei bøtte mens jeg systematisk dodget det ene bekjentskapet etter det andre. Det var for tidlig å informere noen om hva som foregikk inne i magen min og siden ingen, absolutt ingen, hadde opplevd at jeg hadde hatt en hvit helg før, ei en hvit kveld, så måtte jeg ljuge meg ut av både besøk, selskaper og de spontane forespørslene om utepils og nissefyll. Alt dette mens jeg satt hjemme, kvalm og panikkslagen. Herregud. Jeg skulle ha barn.

Inkludert i kjøkkeninnredningen hadde jeg også en liten plan om å dekorere til jul. Med nytt og oppusset hus så jeg nesten litt frem til den røde høytiden i fjor, men jeg ble så satt ut av graviditeten at fredslilja måtte fungere som juletre og resten av julepynten måtte tilbringe desember i flyttekasser. Denne jula derimot har undertegnede gått helt overboard med juledekorasjonene. Det finnes nisser i hver krik og krok, kjøkkenskuffen er full av servietter med julemotiv, pepperkakehuset er på plass og juletreet, innkjøpt i plast for årets feiring, kom opp allerede første uka i desember. Og halvparten av julegavene ble kjøpt inn i november. Sist jeg var så i rute med gavene var… Vel, planen har alltid vært å starte i god tid, men det har aldri skjedd. 

Hvorvidt det skjer igjen aner jeg ikke for i følge enkelte foreldre så er perioden vi er inne i nå den enkleste tiden i et barns liv, i følge andre foreldre så kan det bare bli bedre heretter. Og så har man jo de foreldrene som bare ser ut til å være negative uansett hva det gjelder… “Åh? Redd for at denne jula blir stressende? Bare vent til neste jul, da ligger antakelig hele familien med spysjuken!” WTF? Enten så er de irriterende synske, eller fryktelig slemme som prøver å jinxe på oss sykdom neste jul. Men den tid, den sorg. Eller glede. I år er det i alle fall jul i stua, pakker under treet, bebis er blid og mor likeså. 

God jul!


Note to self: Skaff mer juletrebelysning.

1 kommentar
  1. Jula er her og gavene er i boks hos meg. Dette opplevde jeg i en butikk i sentrum; Handla 2 like ting som kosta 218 kr, dama bak kassa regna sammen og sa at det kosta 560 kroner. Jeg ble irritert og kom med noen upene gloser. Da våkna dama og fikk betalt til rett pris. Så man bør være våken. Er i rute med alt så nå kan jula komme.
   Ha en fin dag.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg