Babybobla

Hola godtfolk. Takk til dere som fortsatt gidder å stikke innom her selv om innholdet er like tynt som magerost. Nok en måned (mai) har gått uten skriblerier siden jeg fortsatt går rundt i en babyboble uten verken ork eller lyst til å håndtere personlige interesser eller oppgaver. Dette har forøvrig ikke bare gått utover bloggen; jeg har et tonn med papirarbeid som må gjøres, jobber som skal søkes og frivillige til en barnefestival som må skaffes. Og på hjemsiden trenges det både vindusvask, gulvvask og en hage som må lukes. Jeg trenger virkelig å ta et skikkelig tak i meg selv, men det er vanskelig. Spesielt siden fyllekula jeg hadde i forbindelse med A Perfect Circle konserten forrige onsdag fortsatt sitter i både rygg, marg og hode og gjør det svært vanskelig å være produktiv. Jeg har jo akkurat ramset opp en god liste med ting som må gjøres og hva ender jeg opp med å bedrive tiden min med? Å skrive på bloggen. Skikkelig professional crastination altså.

Så hva er det jeg egentlig bruker tiden min på? Bebisen tar vel sånn 98% av tiden mens Netflix og chill tar de resterende 2%. Ut av babytiden går 20% til mating, 10% til bleieskift, 40% til soving, 10% til leking og 18% til generell opprydding som inkluderer alt fra å vaske opp matsøl til de tusenvis av tingene som bebisen drar ut av hyller og skap. Sistnevnte har jeg forøvrig god trening i for det viser seg at hun er like ryddig som faren sin:

Og apropos pappaen… Takket være noen prosjekter som har blitt utsatt til slutten av sommeren så har han tilbrakt mer tid hjemme, men noe arbeid må gjøres og han har allerede begynt å lære opp bebis i graffitikunsten:


Far og datter i aksjon under årets Blåkkfestival!
Og nei, pappaen har ikke måne… Han har bare veldig lyst hår!
Bebis derimot går fortsatt under kallenavnet “Baldy”.

Det har også blitt mange kosestunder hjemme mellom far og datter. Mammen i huset, altså meg, har forstått at slike kosestunder er mest kos for dem og mindre kos for meg når ungen ender opp med å se hjemløs ut etterpå: 


Han skulle bare passe på henne i TO timer… 

Og det blir vel bare verre jo mer hun beveger seg og akkurat nå er hun i storform. Driver å vrikker rundt veggene med den lille rompa si og stabber seg i vei så godt hun kan, men det medfører knall og fall, så her må både unge, klær og inventar vaskes på timesbasis. Selv uten at pappaen har vært involvert. Forhåpentlig slutter hun å dra seg etter gulvet snart, for selv om jeg syns både støvesuger og vaskebøtte står fremme 24/7 så får jeg gjentatte bevis på at vaskinga mi er særdeles dårlig når ungen bare har tilbrakt noen minutter på gulvet før hun min ender opp med å se ut som en hybelkanin:

Men jeg lover å ta en skikkelig husvask snart. Så fort jeg får tid. Og ork.

6 kommentarer
  1. Masse ting i heimen som må gjøres. Det blir stress, kaos og mye kos på samme tid. En baby er alltid våken og vil snuse på alt. Sett ting i høyden og ikke minst vaskemiddel og den slags. Hun blir sikkert en mester med veggkunst når hun blir voksen – har gode gener. Her i heimen er det mye hostesaft for tiden men alt går over. Om jeg ikke blir kvalm med feber i natt, så farer jeg til Risør i morgen på slektsstevne. Forandring fryder men utfordringer står i kø på mange vis.
   Håper du nyter sommerukene mellom bleieskift og vasking. God sommer.

  2. Helge: Det er morsomt å følge med på alle de nye opplevelsene hennes, man føler seg nesten som et barn igjen selv. Og ja, huset er godt barnesikret bortsett fra en TV som må komme seg opp på veggen.
   God bedring og god tur til Risør 😀

  3. Slik jeg ser det er det du som fremstår som “mannen i huset”, som forøvrig er et gammeldags uttrykk som folk bruker i tide og utide kontra det noe mer betente uttrykket “husmora”, hvor “mannen i huset” kunne sitte i sofaen med sin pipe og lese avisa, mens “mor” ryddet det felles bo. Når man er midt oppe i “småbarnsperioden” kan det være et ork dé luxe. Og selv om det ikke føles som noen trøst whatsoever, så kan jeg bare uttale meg ut fra egne erfaringer – det blir bedre etter hvert…………………………….vel………..sannheten er vel at det ikke blir “bedre”, men annerledes, for nye “utfordringer” (les: arbeidsoppgaver….nei PROBLEMER..jeg skal være ærlig) vil komme etter hvert. Yes we can! Er det ikke det kvinner sier da? Fin helg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg