Ting som blir helt normalt med baby i hus

Personlig assistent/slave
Man er ikke lenger en egen person, alt man gjør er for babyen. Håret klippes av så babyen ikke skal dra i det. Det lille man har av fine klær gjemmes bakerst i skapet for at det ikke skal søles ned med smoothie og leverpostei. Man er så oppslukt av å få i babyen nok mat at man glemmer å spise selv.

Bæsj
Bæsjeprat er like normalt som å snakke om været.

Pool party ble Poo party…

 

En hånd
Man bli ekstremt flink til å gjøre ting med en hånd. Alt fra å kle av og på seg selv til å skru opp syltetøyglass. Hvis babyen okkuperer den andre armen vel og merke. Man er ikke like flink om man bærer på noe annet. Det er som om musklene i kroppen får uante krefter når det gjelder den lille og streiker når det gjelder alt annet.

Dårlig søvn
Det er plutselig helt normalt å våkne med en fot – eller to – i ansiktet. Barn er visst også jævlig flinke til å ta rundspark i søvne. Og dette er hvis du har barnet i din egen seng. Hvis hun sover inne på sitt eget rom kan det hende at man må inn både en eller ti ganger i løpet av natten, noe som ofte resulterer i at man halvsover i lenestolen der og våkner med kink i nakken, vond rygg, en følelsesløs rompe og en gedigen hodepine.

Prinsipper
Det tok ikke mange dagene etter bebis’ ankomst til verden at en brutal virkelighet gikk opp for meg: Babyer er årsaken til menneskets overlevelse. Og død. De er krevende, bråkete, ødeleggende og de forsøpler noe enormt! Og så får de foreldrene sine til å gå skikkelig på prinsipp med seg selv. Jeg har i årevis prøv å unngå å drepe diverse insekter og heller hjulpet de tilbake i den frie natur om de har forvillet seg inn i hjemmet mitt. Jeg gjør fortsatt det. Med de harmløse insektene, vel og merke. Så fort en veps befinner seg i bebis’ nærmeste omkrets så går den en hard og brutal død i møte. Jeg vil ikke ta sjansen på at den kanskje stikker, så jeg sikrer meg ved å ta livet av den. Og selv om dette eksempelet er veldig “harmløst” så er prinsippet det samme: Jeg hadde gjort det samme med hvilket som helst annet dyr, for ikke å snakke om et annet menneske hvis jeg trodde babyen min var i fare. Beskyttelsesinstinktet tar helt av og får foreldre til å gjøre ting de aldri ville gjort for, eller mot, noen andre.
Et annet godt eksempel er avsmaken jeg i årevis har hatt for våtservietter. Nå bruker jeg lett et par pakker i uka. Ikke bare for bebis sin skyld altså, men fordi jeg, i mangel av både søvn og rasjonell tankegang, ikke gidder noe annet. Og jeg gjør det med god samvittighet fordi jeg er jo tross alt sliten, overarbeidet, drittlei hverdagen og svært opptatt med å oppdra verdens BESTE baby så føler jeg er unnskyldt.

To be continued…

tekst
Det blir normalt å være litt ekstra kreativ også. Jaggu fikk vi ikke bruk for barnebassenget i vinter også! Denne gangen uten bæsj...

 

 

2 kommentarer
  1. Velkommen tilbake. Forandring fryder og flott at du fikk jobb. Dagene går bedre med det men det er altfor mange som er uten jobb. En lykke i hverdagen er vel din datters utvikling, oppdager verden og snuser på alt. Bra at det kom snø i vinter også, mye aktiviteter i bakker og løyper. Herlig at så mange setter pris på en slags, tar barna med ut i naturen og lar dem oppleve snø, kulde og våte strømper. Her hos meg er alt som før, støv, regninger og skrall konto. Men litt sosial må man være utover, litt kultur blir det nok på meg snart. Prioriteringer er viktig, så jeg håper du finner tid til venner snart. Det er viktig. Det er lørdag og morsdag + at min far blir 91 år til uka. Blir litt feiring i morgen. Ha en fin kveld.

   1. Takk takk. Må ærlig innrømme at denne vinteren nesten har tatt livet av meg. Tiden har stort sett gått til snømåking, noe vi har måtte gjøre hver bidige gang vi skal inn eller ut med bilen da vi må parkere gatelangs siden ingen av oss har firehjulstrekker og kan parkere i gårdsplassen. Håper finværet holder seg og at snøen forsvinner snart :p

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg